achtergrond_VVGilze_2.jpg

Gilze JO15-1

 

Shirtsponsor

JWB Voegwerken
Cijnshof 2
5126 DD  Gilze
tel. 06-15432862

Leiders/Trainers

Jorg Freijters
Toon Leijten
Luuk Lengkeek
Alexander Wirken
Wilco Dreischarf
Koen Ligtenberg

Wasouder

Sandra Wirken-Pelkmans

Teamspelers seizoen 2017-2018

Bergman Joris
Boogaart, van den Rick
Faes Stef
Hoevenaars Dirk
Jong, de Pepijn
Keulen, van Rens
Koks Sander
Leijsen, van Bart
Leijten Marvin
Oprins Bart
Peijs Nill
Pijpers Roel
Wirken Stijn

Training

Maandag veld 1 aanvang 18.45 uur tot 20.00 uur.
Donderdag veld 4 aanvang 18.30 uur tot 19.45 uur. 
Kleedkamer 11 op beide dagen.

Coördinator JO15

Erik Hoevenaars

1e Klasse 

 

Stand Gilze JO15-1

Foto's Gilze JO15-1

Heeft u een leuke foto van uw team voor deze pagina? Stuur deze dan door naar webmaster@vvgilze.nl onder vermelding van uw teamnaam.

 

 

Verslagen Gilze JO15-1

Heeft u meldingen voor uw team die gecommuniceerd dienen te worden op de website? Stuur deze dan in onder vermelding van uw teamnaam naar webmaster@vvgilze.nl.

Wedstrijdverslagen:

JO15-1 opent 2018 sterk in Terheijden
 
De JO15-1 is deze week begonnen aan de tweede seizoenshelft. Een voorbereiding van liefst zeven weken tot de competitiestart op 24 februari. Na de eerste trainingen van 2018 staat ook direct de eerste wedstrijd op het programma. Een bezoek aan Terheijden, waar in mei ook tegen geoefend werd. Toen werd er met 0-1 gewonnen, Terheijden speelt ook in de 2e klasse.
 
De selectie is verre van compleet. De toch al smalle groep van dertien kent de nodige blessures. Roel, Stijn en Dirk zijn geblesseerd. De laatste twee zijn, hoewel niet fit, gelukkig wel weer bij de groep aanwezig. Penn (JO14-1), Jordi en Luuk (beide JO13-1) doen meer dan prima mee vandaag, waarvoor dank.
 
De eerste minuut loopt net als Terheijden met een klutssituatie opeens vrij voor de keeper staat. Een gelukkige situatie, eenvoudig afgemaakt, 1-0. De wedstrijd is helemaal los als in de 2e minuut een harde overtreding op Pepijn wordt gemaakt en er op en langs het veld direct gereageerd wordt op deze overtreding.
 
Gilze probeert hierna het initiatief in de wedstrijd te krijgen. Er is veel beweging in de ploeg en de bal gaat soepel rond. Kansen kunnen niet uitblijven. Nill is erg gevaarlijk aan de rechterkant, na een fraaie actie wordt zijn schot net gekeerd door de keeper. De keeper houdt in deze fase Terheijden overeind.
 
Terheijden is een fysiek sterke ploeg, ook met een drietal B spelers, en gaat stevig de duels aan. Bovendien gokken ze op hun sneller aanvallers om er met een snelle lange bal vandoor te gaan. Gilze vecht de fysieke duels goed uit en combineert een stuk makkelijker.
 
De gelijkmaker valt echter maar niet en uit een counter scoort Terheijden 2-0. Een 2-0 achterstand bij de rust is zuur te noemen, aangezien Gilze een prima eerste helft speelde. Er wordt goed vrijgelopen, gecombineerd en kansen gecreëerd. Verdedigend staat het over het algemeen prima, maar twee ongelukkige tegentreffers doen dat teniet.
 
Na rust blijft hetzelfde spelbeeld, al wordt het overwicht van Gilze groter. Het is een behoorlijke fysieke strijd, waar Gilze ondanks een fysieke achterstand toch regelmatig als winnaar uit een duel komt. De scheidsrechter houdt de wedstrijd bovendien redelijk goed onder controle. Er ontwikkelt zich een leuke wedstrijd om te zien. Spelers werken hard, vechten intense duels uit en het spel gaat met een goed tempo.
 
Na een soepele aanval komt Pepijn in scoringspositie, maar zijn schot gaat net naast. Even later wederom een goede aanval van Gilze. De keeper van Terheijden keept goed en redt wederom knap. Hij is hierdoor wel uit het doel. Jordi heeft dat gezien, hij komt in balbezit op zo’n twintig meter van het doel en schiet de bal schitterend over de keeper in het lege doel, 2-1!
 
In deze fase heerst Gilze op alle fronten. De thuisploeg kan het niet meer belopen en komt nauwelijks van de eigen helft af. Een volgende aanval gaat door de as van het veld. Een aantal combinaties eindigen met een steekpass naar rechts. Er volgt een grote kans op de gelijkmaker… De keeper redt tot twee keer toe weer. Jordi krijgt kans nummer drie en schuift de bal rustig in de hoek, 2-2!
 
Een overtreding op de rand van de zestien van Terheijden. Een vrije trap voor Gilze, Marvin neemt plaats achter de bal, schiet goed in, maar de keeper redt zeer fraai. De corner die volgt, valt net niet goed voor Pepijn.
 
Penn is er vandoor aan de linkerkant. Hij is zijn tegenstander te snel af, dribbelt de zestien in en wordt dan van achteren onderuit getrokken. De bal gaat terecht op de stip. Penn wil de penalty zelf nemen en schiet overtuigend de 2-3 op het scorebord!
 
In een minuut of twintig draait Gilze de wedstrijd helemaal om. Terheijden is niet meer in staat om hier een antwoord op te bedenken. Het gaat nog regelmatig stevig de duels aan, maar kan voetballend geen vuist meer maken. Gilze komt nog maar weinig in de problemen, terwijl eenmaal in balbezit de bal soepel rondgaat. Doelpunten worden er niet meer gemaakt, waardoor Gilze een fraaie 2-3 zege boekt.
 
In de eerste wedstrijd van 2018 toont de ploeg veerkracht. Een 2-0 achterstand werd omgezet in een 2-3 overwinning, een verdiende overwinning. Het getoonde spel en de overwinning geven zelfvertrouwen en is een goed begin van de tweede seizoenshelft. Een tegenstander met fysiek (veel) sterkere en grotere spelers, zelfs B spelers, is op basis van goed voetbal verslagen. De voorbereiding gaat verder met een oefenwedstrijd bij SCO in Oosterhout. Een ploeg die 1e is geworden in de derde klasse en na de winter in de tweede klasse gaat spelen. Aftrap om 11:00, graag tot dan!
 
Gilze wint na sterk optreden van ’t Zand
 
De afgelopen twee wedstrijden van de JO15-1 verdienen weinig aandacht. Kansloze nederlagen en een schrikbarend verschil met de overwinning in Rosmalen. Vandaag wordt ’t Zand ontvangen in Gilze. De bezoekers wonnen vorige week verrassend bij Zwaluw en bevinden zich met negen punten in de subtop. In de selectie van Gilze is keeper Rick geblesseerd en heeft Roel de hele week niet kunnen trainen. Gelukkig keept Cis vanuit de JO13-1 vandaag, waarvoor dank.
 
Gilze begint eens sterk aan de wedstrijd. De organisatie staat direct goed, de spelers zijn geconcentreerd en dat zorgt ervoor dat het team goed staat. De bezoekers worden vroeg onder druk gezet en vastgezet op eigen helft.
 
Veelvuldig worden doeltrappen en daarmee de opbouw van de bezoekers vroeg vast gezet. Iedere keer wint Gilze bovendien het duel, waardoor het aan voetballen toekomt. Het is steeds dreigend, een moment of vijf zeer dreigend. Het loopt voor de bezoekers steeds net goed af.
 
Pepijn is nog het dichtste bij met een vrije trap, die balt zeilt een metertje over het doel.
 
’t Zand komt nauwelijks in de wedstrijd en begint al vroeg met klagen en zeuren. Ze worden ook steeds goed buitenspel gezet door Gilze en dat leidt tot grote frustratie. Gilze blijft geconcentreerd en op zoek naar de voorsprong.
 
Na een minuut of twintig lijkt een aanval van Gilze te stranden aan de linkerkant. De aanvallers jagen echter goed door en is totale paniek bij de bezoekers. Stijn gebruikt zijn lichaam goed als een verdediger mis zit. Hij schermt de bal af, krijgt wat ruimte voor een schot en schiet knap in de korte hoek raak, 1-0! Een beloning voor een ijzersterk optreden van Stijn als spits vandaag.
 
De enige kans van de bezoekers is net voor rust. Een bal klutst gelukkig mee aan de rechterkant van het veld. De voorzet is op maat, maar wordt hopeloos naast geschoten bij de tweede paal. Eindelijk gaat de eerste kans van de tegenstander er eens niet in voor Gilze.
 
De rust wordt bereikt met 1-0. Een dik verdiende voorsprong. Gilze speelt haar eigen spel, domineert en bepaalt het spelbeeld. Het goede spel leidt tot veel balbezit, maar (nog) niet echt tot veel uitgespeelde kansen.
 
Na rust is hetzelfde spelbeeld te zien. De bezoekers komen er weinig aan te pas, zonder dat het tot een kansregen leidt voor Gilze. De frustratie loopt ondertussen steeds verder op. Scheidsrechter Jos heeft het zwaar met de vele (stevige) duels en overtredingen en het geklaag van de bezoekers. Hij laat zich niet overlopen en fluit eigenlijk prima.
 
Er zijn kansen voor Stijn en Sander na weer goed verdedigen van Gilze. De grootste is uit een vrije trap van Pepijn. De bal wordt goed voorgegeven, Stef en Rick duiken op bij de tweede paal en staan vrij, maar de bal wordt gemist.
 
Rens is er even later ook dichtbij, na een goede vrije trap van Marvin, het is steeds net niet. De stand blijft daardoor onverminderd spannend. Het spelbeeld is absoluut niet dat Gilze in de problemen komt, maar de bal hoeft maar eenmaal goed te vallen voor de bezoekers…
 
De zoveelste overtreding van ’t Zand leidt tot een vrije trap op zo’n vijfentwintig meter. Marvin neemt plaats achter de bal. Hij legt de bal nog even goed, neemt een aanloopt en schiet de bal hard en hoog achter de keeper, 2-0!
 
Het is gespeeld, Gilze gaat winnen. In de slotfase komt zelfs de nul niet in gevaar. Een sterk optreden van de ploeg, beloond met een fraaie zege. Er is hard gewerkt, volgens individuele taak gespeeld en dat levert een sterk collectief op. Uitblinkend in dit sterke collectief was het centrale duo achterin. Marvin won eigenlijk alle duels en was aan de bal belangrijk, terwijl Dirk verdedigend een foutloze wedstrijd speelde in het geven van rugdekking en het veroveren van ballen. Dat neemt niet weg dat het hele team tevreden mag zijn met de prestatie. Volgende week wacht een bezoek aan Nemelaer in Haren, aftrap om 11:30, graag tot dan! 
 
JO15-1 boekt in Rosmalen eerste zege
 
Vorige week speelde de JO15-1 een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen Unitas ’30 O14-1. De tweede zaterdag van de herfstvakantie heeft als programma een competitiewedstrijd in Rosmalen tegen OJC JO15-4. De selectie is niet compleet, Rick van den Boogaart, Marvin en Roel ontbreken. Gelukkig mogen we vandaag ook weer op een aantal invallers rekenen met Jorre van Nunen, Simon van Hoek en Jelles Aarts.
Gilze start met schuin wind mee en neemt direct het initiatief in de wedstrijd. De thuisploeg heeft grote moeite met de opbouw van achteruit en dat levert Gilze regelmatig balbezit op. Daaruit ontstaan regelmatig mogelijkheden om kansen te creëren, maar OJC voorkomt dat steeds ternauwernood, met een groot aantal corners tot gevolg.
Veel spelers bevinden zich op de helft van OJC. Er volgt een voorzet van de zijkant, die gevaarlijk richting de tweede paal gaat. Kan iemand van Gilze daar de bal binnenlopen? Stijn duikt op bij de tweede paal, komt net niet tot een doelpoging, met wederom een corner tot gevolg.
In deze fase heeft Gilze de wedstrijd onder controle, domineert het en zoekt het naar de voorsprong. Iedereen is zich bewust van zijn individuele taak en voert die met overtuiging uit. De verdedigers hebben in samenwerking met Jorre controle over de eigen helft. De aanvallers maken veel ‘’vuile’’ meters om de opbouw te verstoren, waarna het middenveld vaak de bal kan veroveren.
Een corner aan de linkerkant. Pepijn geeft de bal geweldig voor en niet voor het eerst wordt het zeer gevaarlijk uit de spelhervattingen. De bal zeilt over de keeper heen, Rens duikt achter hem op en geeft de bal het laatste zetje, 0-1!
Slechts eenmaal wordt de thuisploeg echt gevaarlijk in de eerste helft. Een momentje van onachtzaamheid brengt een aanvaller in gevaarlijke positie, zijn schot hobbelt echter ruim naast.
De rest van de eerste helft geeft een zelfde spelbeeld. Gilze met het initiatief en de controle, zoekend naar kansen en doelpunten. Die vallen, ondanks een aantal mogelijkheden, niet meer. De keeper van OJC houdt zijn doel verder schoon. Er wordt gerust met 0-1.
Na rust heeft de thuisploeg schuin wind mee. Voor rust kwamen ze nauwelijks aan voetballen toe. Dat lukt ze nu iets beter, maar door het goede jagen voorin komt al snel de lange bal van achteruit. De wind geeft de bal veel snelheid, die vervolgens ook nog doorschiet op het natte kunstgras. Gilze heeft zich hier goed op ingesteld, laat veel ballen over de achterlijn gaan en waar nodig wordt er met weinig risico uitverdedigd.
De grootste kans in deze fase is voor Gilze. Niet voor het eerst wordt de opbouw goed verstoord. De keeper is wat uit positie, Sander probeert hem in eens van een meter of twintig te passeren, maar zijn schot gaat naast.
OJC heeft wat meer de bal, maar krijgt nauwelijks controle over de wedstrijd. Het is de kleine marge die het echt spannend houdt, want de bal hoeft maar een keer goed te vallen in de kluts en het kan zomaar gelijk zijn. Bij een van die situaties denkt OJC te scoren, maar er was sprake van buitenspel.
De thuisploeg gaat meer risico nemen en dat geeft Gilze ruimte in de tegenaanval. Er ontstaat een situatie waarin Stijn diep gestuurd wordt. Hij passeert de eerste verdediger, gaat de zestien in, maar op het allerlaatste moment komt er toch nog een verdediger, met een corner tot  gevolg.
 
Een lange bal van OJC lijkt over de achterlijn te gaan. De linksbuiten doet zijn uiterste best, heeft de bal en geeft hem voor. De spits van OJC tikt de bal binnen, maar er was al gevlagd voor een achterbal. Alle moeite van de linksbuiten uiteindelijk voor niks.
OJC doet zijn uiterste best om de gelijkmaker te maken. De spaarzame momenten zijn al beschreven. Gilze heeft nog altijd controle over de wedstrijd en het spelbeeld, maar het is en blijft voetbal, een moment kan voldoende zijn voor de thuisploeg.
Het probeert het nog eens over de linkerkant. Er volgt uiteindelijk een lage voorzet richting de rand van de zestienmeter. De bal wordt gecontroleerd en goed ingeschoten naar de verre hoek, is dit het moment?
De bal gaat naar de rechter benedenhoek, maar wordt fantastisch gekeerd door Jorre. Een ultieme reflex met de linkerhand, om vervolgens de bal onder controle te krijgen. Het vertrouwen bij Gilze groeit en vloeit bij OJC weg. Ze vinden geen ruimte meer in de organisatie van Gilze. Gilze speelt het geconcentreerd uit, de eerste overwinning is een feit!
 
Een terecht zege over zeventig minuten voetbal. Een eerste helft waarin Gilze duidelijk sterker was. Na rust wat meer evenwicht, met een kansenverhouding in evenwicht. Er was echter nauwelijks een moment dat Gilze de controle over de wedstrijd kwijt raakte. De spaarzame momenten werden overleefd dankzij de prachtige save van Jorre en het geluk was eens aan de kant van Gilze. Geluk wat je dan afdwingt met een geconcentreerde, gedreven spelopvatting. Een mooi beloning voor het elftal, volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen VFC Zwaluw. Om 13:00 wordt er afgetrapt, graag tot dan!
 
Gilze JO15-1 komt in slotfase tekort tegen Unitas ‘30

Er staat deze week geen competitiewedstrijd op het programma, maar de JO15-1 gaat op bezoek bij Unitas ’30 in Etten-Leur voor een oefenwedstrijd. Er wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen de JO14-1, die uitkomen in de hoofdklasse met alleen eerste jaar C spelers. In de selectie ontbreekt keeper Rick geblesseerd, gelukkig mogen we vandaag rekenen op Cis vanuit de JO13-1.
Gilze begint goed aan de wedstrijd. De organisatie staat goed, er wordt goed verdedigd, waardoor er vaak balbezit is om een aanval op te zetten. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Marvin neemt plaats achter de bal, geeft de bal goed voor en Pepijn volleert fraai raak voor 0-1 (zie foto)!
JO15-1 komt goed in de wedstrijd en biedt Unitas meer dan goed partij. De individuele taken worden goed uitgevoerd en dat geeft het team houvast. Een goede aanval door de as van het veld wordt verplaatst naar de rechterkant. Joris komt daar gevaarlijk op, zoekt het doel, maar ziet de keeper goed redding brengen.
Even later opnieuw een goede aanval door de as. Nill komt in balbezit op de rand van de zestien. Hij passeert zijn directe tegenstander, probeert de keeper te passeren, maar die brengt redding. De bal is echter vrij, Joris ziet zijn kans en schiet de bal in het lege doel, 0-2!
Het is een alleraardigste wedstrijd om naar te kijken. Unitas beschikt over een aantal zeer vaardige voetballers en zoekt steeds naar de oplossing in de combinatie. Gilze zet daar een goede verdedigende organisatie tegenover, werkt hard en vecht goede duels uit. Het spel is na de 0-2 meer in evenwicht, zonder dat beide ploegen echt grote kansen creëren.
 p slag van rust komt Unitas zeer gelukkig terug in de wedstrijd. Eerst redt Marvin goed op de doellijn, maar heeft pech als hij daarna  een schot van afstand zeer ongelukkig van richting veranderd. Cis is kansloos op deze inzet.
Er wordt gerust met 1-2. Gilze speelt een sterke eerste helft, verdedigend staat het sterk, maar eenmaal aan de bal komt het ook regelmatig tot goede aanvallen.
Na rust probeert de thuisploeg het tempo op te schroeven. Gilze staat iets meer onder druk na rust, maar toch zonder echt in grote problemen te komen. Een kantelpunt is als na een kleine vijftig minuten de gelijkmaker valt. De grensrechter van Gilze vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeert het vlagsignaal en wijst naar het midden voor een doelpunt.
Gilze krijgt in deze fase meer moeite met de verdedigende organisatie, de vermoeidheid begint toe te slaan en het neemt meer risico. Unitas profiteert daar een keer optimaal van en komt op voorsprong. Ondertusen krijgt Gilze zeker haar kansen. Nill wordt na een goede aanval vrijgespeeld aan de rechterkant. Hij passeert zijn man goed, gaat de zestien binnen, maar schiet net naast.
Even later een vergelijkbare aanval van Gilze. De goede combinatie eindigt opnieuw bij Nill, maar die raakt nu de lat. Rick Machielsen is dicht bij de rebound, maar mist de bal net op een paar meter van het doel. 
Bart van Leijsen is er ook nog dichtbij. Hij passeert zijn tegenstander handig, maar ziet de laatste verdediger net op tijd ingrijpen, op zo’n 11 meter van het doel.
Unitas blijft in het hogere tempo combineren en aanvallen. Gilze krijgt moeite om het tempo vol te houden. Het doet zeker zijn best, maar komt in de laatste fase van de wedstrijd steeds net wat tekort. Vermoeidheid door het hoge tempo eist zijn tol en de 5 a 10% die het minder gaat voetballen, kost de wedstrijd. Unitas speelt het sterk uit en komt ruim op voorsprong.
In het enthousiasme om de gelijkmaker te maken verliezen sommige spelers hun individuele taak uit het oog. De intentie om aan te vallen is natuurlijk goed, maar de momenten niet altijd even handig. Unitas profiteert  van veel ruimte in de omschakeling en beslist de wedstrijd. De kansenverhouding is gelijkwaardig, het spelbeeld eigenlijk ook wel, maar de tegenstander is genadeloos in de afronding.
Details beslissen deze oefenwedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Unitas. Een zuur resultaat voor de JO15-1, dat neemt niet weg dat er vandaag, zeker de eerste vijfenveertig minuten een sterke wedstrijd is gespeeld. Er zijn genoeg positieve zaken om mee te nemen naar volgende week, als we op bezoek gaan bij OJC Rosmalen voor de competitie. De aftrap is om 13:00, graag tot dan! Foto’s van de wedstrijd in Etten-Leur zijn te vinden op de site.

 
JO15-1 laat BVV ontsnappen in doelpuntrijke wedstrijd
Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe competitie-indeling op het programma. BVV/Timmersmans uit Den Bosch komt op bezoek in Gilze. De selectie van Gilze kent de nodige problemen met de blessures van Dirk, keeper Rick en de beperkte inzetbaarheid van Roel. Cis en Niek doen vanuit de JO13-1 mee, dank daarvoor!
Gilze begint goed aan de wedstrijd. Pepijn geeft een corner goed voor, de bal belandt uiteindelijk na een kluts bij Bart Oprins op de rand van de zestien. Hij twijfelt niet en schiet diagonaal goed raak. 1-0!
Een prima openingsfase, met een voorsprong tot gevolg. Vlak daarna valt Nill geblesseerd uit en moet Gilze al snel weer gaan schuiven met posities. De kleine tien minuten die het kost om iedereen zijn nieuwe positie goed door te hebben, gebruikt BVV om twee maal te scoren. Die twee identieke doelpunten als de rechtsbuiten diep gestuurd wordt en wel erg makkelijk naar het doel kan doorlopen.
Gilze speelt in de fase hierna aardig voetbal, de bal gaat redelijk goed rond en er volgen genoeg kansen. Rick Machielsen en Sander zijn een aantal keer zeer gevaarlijk bij het onderscheppen van uittrappen van de keeper en door de verdediging in de diepte te verrassen. Het is echter steeds net niet in de afronding.
Een corner aan de rechterkant. Marvin geeft de bal goed voor, Rens wordt naar de grond gewerkt in de zestien en een strafschop volgt. Pepijn neemt de verantwoordelijkheid en zorgt overtuigend voor 2-2.
Hierna is het spelbeeld redelijk in evenwicht. Gilze combineert iets beter dan de bezoekers. Die zijn echter zeer gevaarlijk in snelle aanvallen over hun rechterkant. De nummer 7 van de bezoekers is een plaag voor Gilze met zijn snelheid en dribbels.
Een corner voor BVV op slag van rust. De bal eindigt in een scrimmage, precies in de voeten van een speler van BVV op rand zestien. Hij krijgt alle ruimte om te schieten met rechts, dat schot stelt niet veel voor, maar omdat een verdediger de bal van richting veranderd is Cis kansloos. Ruststand 2-3.
Al snel na rust slaat BVV opnieuw toe uit een corner. Het doelpunt lijkt erg op de 2-3. Nu kan de aanvaller in nog vrijere positie inschieten en hij pakt dat buitenkansje uit. In ieder geval doelpunt nummer drie van nummer 7 van BVV, maar misschien ook wel zijn 4e.
Gilze probeert daarna terug in de wedstrijd te komen. Er worden eigenlijk ook gewoon voldoende kansen gecreëerd. Bij een van de kansen gaat de bal er tot twee keer toe niet in. Uiteindelijk pikt Bart van Leijsen de bal op randje zestien en schiet handig binnen. 3-4!
Een fase van tien minuten daarna krijgt Gilze veel kansen op 4-4. Rens en Bart Oprins testen net als Pepijn de keeper van afstand. Pepijn schiet een vrije trap rakelings naast. Even later is Pepijn opnieuw dichtbij na een goede actie, maar de bal wordt in de vijfmeter nog net uitverdedigd.
In de absolute slotfase lukt het Gilze niet om een echt slotoffensief op te zetten. Het absolute geloof ontbreekt daarvoor, hoewel de ploeg nu toch erg dichtbij is.
De eindstand is 3-4. Gilze had absoluut meer verdiend op basis van het getoonde veldspel, maar heeft zichzelf uiteindelijk niet beloond met minimaal een gelijkspel. Er ontbreken teveel automatismen en eenvoudige tactische zaken als team om op terug te vallen in een mindere fase tijdens een wedstrijd. Voor een deel te wijten aan blessures, hoewel de invallers het prima ingevuld hebben, en voor een deel omdat het team er niet aan toe komt om op de training aan dit soort zaken te werken.
In de wedstrijd van vandaag is duidelijk geworden dat dit het niveau is waar de JO15-1 nu thuishoort. Daar is niets mis mee, het geeft de ruimte om aan voetballen toe te komen en te ontwikkelen. Nu is het aan het team om stappen te gaan zetten op trainingen en wedstrijden om vooruitgang te laten zien. Er is nog veel ruimte om als team aan te werken, vandaag geeft in ieder geval perspectief. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, de Vlijmense Boys komen op bezoek, aftrap wederom 15:00.

 

Teamsponsor


Advertenties Banner Banner Banner Banner Banner