achtergrond_VVGilze_5.jpg

Effe bijkletsen met

Effe bijkletsen met: Wim Machielsen

Tijdens de voorbije leden en jaarvergadering van 29 oktober is Wim met algemene instemming bestuurslid geworden van de v.v.Gilze. Alle reden dus om met hem eens wat bij te kletsen. Bij het maken van de afspraak. Alles ging vlot. De telefoon ging slechts een keer over en na een nachtje slapen zaten we de volgende dag om 10 uur aan de koffie voor ons bijkletspraatje.

Op zijn vrije dag maakte hij hier graag even tijd voor. Voor wie hem niet, of minder goed kent. Wie is Wim Machielsen? Wim aan jou het woord. “Om maar eens met mijn leeftijd te beginnen. Ik ben 45 jaar geleden geboren in Breda en opgegroeid in Molenschot. Toch voelde we ons, wonende op het grensgebied, ook een beetje Gilzenaar. Ik ben er ene met, noem het maar een dubbele nationaliteit. Ik ben getrouwd met Tessa en wonen samen met onze kinderen Rick en Lars aan de Ridderstraat op nummer 23. Mijn werk vind ik bij 'Pontmeyer' een groothandel in bouwmaterialen. Mijn functie bestaat kort gezegd uit verkoop en advisering.” Waarmee Wim de aftrap gaf voor ons bijkletspraatje. Wat was voor jou Wim de aanleiding om een bestuurslid te worden van de v.v.Gilze? “Het moment dat ik daarover na ging denken begon toen ik met William Akkermans vanaf het sportpark naar huis fietste. Hij stelde mij de vraag of ik mogelijk van iemand wist,  die bestuurslid van de v.v.Gilze zou willen worden. Geen directe vraag aan mij dus. Het zette mij wel  aan het denken dat die iemand ook ikzelf wel eens zou kunnen zijn. Daarover zocht ik contact met  Aimé Cruysbergs, waaraan wij, als onze vroeger buurman, fijne herinneringen aan hebben. Zo kwam mijn besluit tot stand om me kandidaat te stellen. De rol die ik binnen het bestuur krijg betreft technische zaken. Het zal iedereen, maar vooral mezelf, wel duidelijk zijn dat ik daarin nog de nodige stappen zal moeten zetten. Maar deze uitdaging ga ik graag aan.” Zo verzekert Wim ons. Wim, we kunnen er niet omheen. 

Jouw voetbalverleden hoe goed en talentvol was je? “Ik ben nooit 'doorgebroken' nooit is er een scout geweest waarop ik indruk heb gemaakt. Nee dat viel allemaal reuze mee met die voetbalkwaliteiten van mij. Ik begon als een zeer middelmatig spelertje bij de v.v.Molenschot. Ik boekte wel wat vooruitgang maar verder als een matige speler heb ik het nooit gebracht. Op mijn veertiende keek ik mijn voetbalschoenen niet meer aan, hooguit om er nog een paar Hooikar wedstrijden mee te spelen. Dat ik stopte was niet zozeer dat ik het voetbal niet meer leuk vond maar ik wilde geld verdienen. Geld dat ik nodig had om mijn beginnende hobby, plotjes draaien, mee te kunnen betalen. Dat is me uiteindelijk ook gelukt. Het werd drive in show 'Action' waarmee ik was te vinden op feesten en partijen. 'Action' is nog steeds de officiële naam. Toen de winkelketen de Action in Gilze neerstreek kregen wij regelmatig telefoontjes, en ook nu nog, of wij die kinderlaarsjes of plastic bakken nog op voorraad hadden of hebben. Dan de naam Dolk FM. Hiermee stortte ik, zo'n vijf jaar lang, vanuit  de ether in mijn garage,  muzikale klanken uit boven Gilze en omstreken.” Dolk FM. Wim? Vanwaar die naam? “Als discjokey van drive in show Action heb, en had ik de gewoonte geen druppel alcohol te gebruiken. Er was daarop ććn uitzondering en wel met de Gilse kermis. Dan deed ik mee met 't volk. Er werd door iemand een A-4- tje op mijn draaitafel gehangen met de tekst 'Dolk nog zatter als 't volk'. Dit had de naam Dolk FM tot gevolg.”Aldus DJ Wim. Weer effe terug naar 'de v.v.Gilze. Wat was jouw betrokkenheid tot nu toe bij de v.v.Gilze? Dat ga ik vertellen. Tessa en ik hebben twee zonen die beiden lid zijn van de v.v.Gilze. Ik veronderstel bij hen net wat meer talent als pa ooit had. Onze Rick is aanvaller bij Jo-15-2 en Lars probeert als keeper van Jo-11-1 de tegenstander van scoren af te houden. Ze zijn lekker bezig en dat is als pa en ma fijn om te zien.

Maar mijn betrokkenheid. Op dinsdag en woensdagavond geef ik training. Op zaterdag ben ik leider van beiden teams.” Waarmee duidelijk wordt dat Wim, met nu een bestuursfunctie er bij, zijn bijdrage als vrijwilliger bij de v.v.Gilze ruimschoots levert. Waardering daarvoor. En Wim hoe beleefde je de derby der derby's van afgelopen zondag tegen Rijen? Wim: Buiten het aanleggen van extra stroom en water heb ik er helaas niets van gezien. Ik was betrokken bij de presentatie van de Raad van Elf en de Jeugdraad waar onze Lars als nar mag gaan optreden. Dat niet alleen, maar ook mijn betrokkenheid bij carnavalsvereniging “Stripke Aagter' hield me weg van deze memorabele wedstrijd.” Zo zegt Wim met lichte spijt in zijn stem. Wat zijn zoal de eigenschappen, interesses en visies van onze Dorpsgenoot Wim Machielsen. Is hij ook politiek betrokken net zoals zijn broer Corné? Waarop kan hij zich erg verheugen? Waaraan heeft hij een grote hekel? Voor wie heeft veel bewondering? Is hij een binnen of buitenmens? Waar zet hij alles voor opzij? Wim: “Zo zeg, dat zijn me nogal wat vragen op een rijtje! Politiek betrokken ben ik niet. Het lijkt een bot antwoord. Op z'n Gils gezegd 'ge kunt nie alles'. Als de politiek wat korter bij komt. Daarmee  bedoel ik bij de v.v Gilze. Dan zal ik me als bestuurslid, indien nodig, de belangen van de v.v.Gilze zeker mee gaan verdedigen.

Een hekel heb ik aan  diegene die alleen problemen benoemen en niets laten horen in de richting van een oplossing. Grote bewondering heb ik voor mijn eigen lief Tessa. Dat geldt voor haar betrokkenheid, vrolijkheid en haar inzet voor werk en gezin. Een binnen of buitenmens? Van huis uit ben ik een echt buitenmens. Mijn ouders hadden een tuinderij op de koude grond, als dat de lezer wat zegt. Geen glastuinbouw dus. Zoals bij veel tuinders, en zo was het ook bij ons, werd het hele gezin betrokken bij het werk op het veld. Door mijn huidige werk breng ik meer binnen als buiten door. Daarom is het actief zijn met de voetballertjes van de v.v.Gilze een prima uitlaatklep voor mij. Dat is ook waarop  ik me steeds weer  verheug.

Oh ja, dan hadden we nog, waar zet ik alles voor opzij? Ja dat is toch echt de Formule 1. Toen Max Verstappen nog in de luiers lag volgde ik het Grand Prix circus al op de voet. In mei van dit jaar was ik samen met onze Rick live toeschouwers van de Grand Prix in Barcelona. Het plan is ook om komend jaar voor deze grand happening naar Oostenrijk af te reizen.”  Ook weer zo'n gebeurtenis waarop Wim zich nu al verheugt.

En Wim is er nog wat meer wat je met de lezers van de Digi Voorzet zou willen delen? “Dat niet zozeer. Ik heb wel een vraag. Over ruim twee jaar dan belanden we in 2021. Het jaar dat de v.v. Gilze 100 jaar bestaat. Een gebeurtenis die niet ongemerkt voorbij mag, en zal gaan. Wel zullen we hiervoor de handen uit de mouwen moeten steken. Aan ieder die de v.v.Gilze een warm hart toedraagt. Denk met ons mee hoe we hier vorm aan kunnen geven. Dat kan zijn door het bestuur ideeën aan te reiken zonder actief plaats te nemen in een commissie. Dat laatste kan natuurlijk ook en zal zeer op prijs worden gesteld. Ergens op het sportpark valt te lezen 'de v.v.Gilze is van allemaal', dus ook van jou. Denk er eens over na en laat van je horen.” Zo luidt Wim zijn oproep. Dit was ons bijkletspraatje met Wim die wee een fijne bestuursperiode bij de v.v.Gilze toe wensen en bedanken voor zijn medewerking aan dit gesprek.

De medewerker(ster)s van de Digi-Voorzet wensen u een sportief, gezond en veel geluk in 2019. Kortom Alle goeds!!

Red. Jos van Dongen