achtergrond_VVGilze_7.jpg

Gilze JO17-1

 

Shirtsponsor

Heeft u interesse? neem dan contact op met sponsorteam@vvgilze.nl

Leiders/Trainers 

Werner van Engelen
Toon Leijten
Christ van Hooijdonk
Jeffrey Ligtenberg

Wasouder

 

Teamspelers seizoen 2018 - 2019

Timo Beenhakkers
Dennis van Rooij
Fabian van de Sande
Bartijn van de Wiel
Luuk Wirken
Rick Smeekens
Sjoerd Witteveen
Bas van Hooijdonk
Wouter de Wijs
Pepijn de Jong
Joris Bergman
Marvin Leijten
Gijs Hessels
Stef Feas
Tim van Engelen

Training

Maandag en woensdag veld 3 aanvang 19.45 uur tot 21.15 uur.
Kleedkamer 7 op beide dagen.

Coördinator JO17 

Erik Hoevenaars

1e Klasse

SC 't Zand JO17-2
Sarto JO17-2
Gilze JO17-1
TSV Gudok JO17-1
SV Reeshof JO17-1
RWB JO17-1
Baronie JO17-3
Oosterhout JO17-1
Rijen JO17-1
TSC JO17-2
DIA JO17-1

Beker

Gilze JO17-1
Baronie JO17-3
TSC JO17-1
Bavel JO17-1

 

 

Stand Gilze JO17-1

Foto's Gilze JO17-1

Heeft u een leuke foto van uw team voor deze pagina? Stuur deze dan door naar webmaster@vvgilze.nl onder vermelding van uw teamnaam.

 

Verslagen Gilze JO17-1

Heeft u meldingen voor uw team die gecommuniceerd dienen te worden op de website? Stuur deze dan in onder vermelding van uw teamnaam naar webmaster@vvgilze.nl.

Wedstrijdverslagen:

VV Gilze JO17-1 - GSBW JO17-1 5-1

Afgelopen zaterdag 16 september speelden we onze laatste bekerwedstrijd van de poule tegen GSBW uit Goirle. Nadat we eerder 2 tegenstanders hadden getroffen die 1 en 2 klassen hoger spelen dan wij zelf, troffen we nu in deze tegenstander ook een 1e Klasser, dus mogelijk dat dit meer mogelijkheden op zou leveren voor onze mannen.

De wedstrijd stond onder leiding van Harm van den Ouweland, en om 15.00 uur was daar zijn eerste fluitsignaal en de wedstrijd was begonnen. Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat dit niet alleen een voetballende strijd zou worden, maar zeer zeker ook een fysieke strijd. Op vrijwel iedere positie zag je meteen al fysieke duels ontstaan, dus het was even afwachten hoe dit uit zou gaan pakken. Na 8 minuten kregen we een leuk kadootje van de tegenstander, de bal werd vanuit het middenveld slecht teruggespeeld, en het was Ivar die daardoor met de bal aan de voet alleen op de keeper af kon gaan. In eerste instantie schoot hij nog op de keeper, maar vanuit de rebound wist hij wel te scoren en daarmee stonden we voor de eerste keer dit jaar op voorsprong, 1-0!

We behielden ook het overwicht in deze eerste helft, en kregen ook een paar goede kansen, onder andere 2x uit een corner van Dennis, maar daar waren we niet scherp genoeg voor het doel. Na 13 minuten was het wel weer raak, Timo Brouwers kwam in balbezit op een meter of 20 van het doel, en hij dacht "laat ik het maar eens proberen". Zijn schot was eigenlijk niet gevaarlijk, maar de keeper van GSBW verkeek zich enorm op die bal, en deze viel dan ook netjes binnen 2-0! Dat gaf natuurlijk nog wat extra lucht, en dat was ook wel terug te zien in het spel, want de bal ging lekker rond, en er was al wat meer zicht op bepaalde patronen in het veld.

In de 27e minuut was daar echter een tegenvaller, want na een ongelukkige val moest Rick (met een zwaar gekneusde enkel) het veld verlaten. Het spel lag behoorlijke tijd stil, en het was Frank die voor Rick in het veld kwam. Niet lang daarna kregen we een penalty, althans kregen is niet het juiste woord, want dit was een 100% pingel. Ivar zette zich achter de bal, en hij schoot na een kleine hapering in de aanloop, de 3-0 binnen.

De laatste 10 minuten werden vervolgens goed uitgevoetbald, en na 43 minuten en 30 seconden maakte de heer Van den Ouweland een einde aan deze eerste helft. De jongens gingen even naar binnen, behalve de jongens die er in de tweede helft in gingen komen, want die begonnen aan hun warming up.

Het was inmiddels al 16.00 uur geweest alvorens we begonnen aan de tweede helft, en daar was wel meteen duidelijk dat de jongens uit Goirle met een heel andere instelling uit de kleedkamer waren gekomen. Nu waren zij het die de eerste 10 minuten bepaalden hoe of wat er gebeurde, en steeds waren ze onze jongens een stapje voor. Dat leidde na 53 minuten tot de 3-1, want na balverlies in de voorhoede, en verkeerd instappen in de achterhoede, kwam de spits van GSBW in balbezit, en die zag dat Koen al een 10-tal meter uit zijn doel stond. Met een mooie voetbeweging wist hij de bal over Koen heen in het doel te werken, en daarmee schoot hij weer wat hoop op het bord voor de jongens uit Goirle. Toch hielden onze mannen zich knap staande in deze (fysieke) strijd, en we kregen zelf ook de nodige kansen op meer doelpunten. Maar die kansen waren er in deze fase van de wedstrijd ook aan de andere kant, want het spel golfde op en neer.

Soms werd er wel wat gevloekt op elkaar, maar als we dat dan in ieder geval niet te vaak doen, en ook van elkaar vanuit de goede bedoelingen kunnen accepteren, dan is dat geen probleem. Wat vooral belangrijk is, is om de gemaakte afspraken als team na te blijven komen, alleen dan zullen we zien dat dit steeds beter gaat! En ja beter dat ging het inmiddels ook in het veld, want na 70 minuten voetballen viel er dan eindelijk weer te juichen. Een indraaiende corner vanuit rechts van Dennis, werd bij de eerste paal netjes binnengekopt door Timo Brouwers, die daarmee zijn 2e en ons 4e doelpunt van de middag maakte 4-1. Nu was de tegenstand geknakt en de wedstrijd viel in het slot. Rustig werden de laatste 10 minuten uitgespeeld en de tegenstander zette ook niet meer aan voor meer. Er werd echter nog wel gescoord, want 1 minuut voor tijd was er een matige uittrap van de keeper van GSBW, en via Cas kwam de bal bij Ivar terecht, en die kon simpel de 5-1 binnen werken. Niet veel later was daar het eindsignaal van deze middag, en zo konden de mannen met een mooie winstpartij de "voorbereiding" op de competitie afsluiten.

Want ja, vanaf komende zaterdag 23 september, gaat het dan weer echt beginnen. Dan staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, een wedstrijd waarin we op bezoek gaan in Udenhout, om daar te gaan spelen tegen de JO17-1 van SVSSS. Een ploeg die we met deze lichting in het verleden nog niet vaak getroffen hebben, dus we zijn zeer benieuwd naar komende zaterdag. De wedstrijd op Sportpark Zeshoeven aan de Kastanjelaan in Udenhout vangt aan om 14.30 uur en toeschouwers zijn natuurlijk meer dan welkom! Tot zaterdag allemaal  

VOAB JO17-1 - VV Gilze JO17-1 6-1

Op zaterdag 9 september stond onze 2e bekerwedstrijd op het programma, en die speelden we in Goirle tegen Hoofdklasser VOAB JO17-1. Een geduchte tegenstander dus, en daarbij misten we ook nog een aantal spelers deze dag, dus dat beloofde een zware opgave te worden.

Iets na 13.00 uur was daar de aftrap van deze wedstrijd, en in het begin was het van beide kanten vooral aftasten en een beetje kijken hoe het allemaal stond in het veld. Gezien het geringe aantal wedstrijden wat we tot nu toe gespeeld hebben zie je ook nog wel wat onwennigheden, spelers die bepaalde afspraken nog niet helemaal begrijpen, en dus is het nog een beetje zoeken. Toch speelden we niet verkeerd, en we kregen na een klein kwartier ook al een hele mooie kans om de score te openen in deze wedstrijd. Luuk ging goed door aan de rechterkant, en zag links van hem Timo Beenhakkers helemaal vrij staan. Hij speelde de bal netjes in de loop van Timo, maar die mistte nog wat snelheid om hier goed af te kunnen werken. Ook aan de andere kant waren er al wat kleine mogelijkheden voor VOAB, maar tot nog toe wist Rick Smeekens (invalkeeper vanuit de JO17-2) zijn doel netjes schoon te houden.

Helaas veranderde dat na 25 minuten voetballen, een diepe bal vanuit de defensie van VOAB werd niet juist ingeschat door onze achterhoede waardoor de aanvaller van de Goirlese gasten de bal binnen kon tikken....1-0. Nu zou je denken, oppakken en we gaan weer verder, maar dat was dus niet het geval, want nog geen 90 seconden na de 1-0 lag ook de 2-0 al binnen. Een corner vanaf rechts bleef hangen in de "16" en de bal kwam voor de voeten van een VOAB-speler terecht die akelig hard de 2-0 binnen kon schieten.

De gastheren namen vervolgens een beetje gas terug en onze jongens leken daardoor weer wat beter terug in de wedstrijd te komen, wat echter nog niet meteen leidde tot echte kansen voor ons. Na goed 42 minuten maakte de scheids een einde aan de eerste helft en dus konden de mannen even naar binnen om wat te drinken en te luisteren naar wat tactische aanwijzingen vanuit de teamleiding.

Na de rust leek er wat meer overtuiging te zijn bij onze mannen, waarschijnlijk ook deels door het wat terughoudendere spel van VOAB, maar dat neemt niet weg dat onze jongens het initiatief ook durfden te pakken. En dat werd beloond ook, want na een klein kwartier spelen in de 2e helft stond er ineens 2-1 op het scorebord, een mooi afstandsschot van onze captain Rick Kuijpers. Hij schoot de bal hard en laag in de rechterhoek binnen.

Dit doelpunt gaf de mannen een boost, het spel speelde zich nu zo'n beetje de hele tijd af op de helft van VOAB, en we kregen ook een aantal goede mogelijkheden om de gelijkmaker binnen te werken. Helaas was er echter steeds dat laatste beetje geluk dat ontbrak, en zelfs 1 op 1 tegen de keeper wisten we de 2-2 niet te maken......en ja wat zie je dan altijd in dergelijke wedstrijden, dan valt het doelpunt aan de andere kant, en zo ook hier. Na 72 minuten voetbal was er wat knullig balverlies centraal op het middenveld, waar de speler van VOAB goed van profiteerde. Hij speelde de bal over de verdediging heen en de spits van VOAB kon zo de 3-1 binnenwerken.

Toen knakte er iets bij de mannen, en werd het eigenlijk een beetje weggegeven in de laatste 8 minuten.....het geloof was even weg, en de strijdlust voor de bal was ook helemaal verdwenen. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar we moeten wel hiervan leren, en bij een volgende keer het wel allemaal op kunnen brengen om nog even voor de volle 100% ervoor te gaan. Nu liep de wedstrijd namelijk nog uit op een grote score, want VOAB wist in die laatste 8 minuten nog liefst 3x te scoren, en dan vertrek je vanuit Goirle toch met een zware nederlaag naar huis.....en dat terwijl je lange tijd zicht had op de gelijkmaker.

Maar goed, een mooi leermoment dus, en we gaan hier ook de komende weken in de trainingen weer de nodige aandacht op leggen. Dit is allemaal nog voorbereiding, dus nog niet getreurd, we hebben alle vertrouwen in onze mannen!

VV Gilze JO17-1 - SARTO JO17-1 2-6
 
Vandaag de eerste echte wedstrijd van het seizoen, namelijk de opening van de beker en daarin meteen een tegenstander van niveau. We speelden namelijk tegen de JO17-1 van SARTO, een team dat uitkomt in de 4e Divisie, 2 klassen hoger dan wij zelf dus.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van der Kaa, en iets na 15.00 uur klonk dan eindelijk het eerste fluitsignaal. We waren compleet vandaag, en Rick, Cas, Dennis en Timo Beenhakkers begonnen vandaag op de bank. Vanaf de eerste minuut was al wel duidelijk dat de tegenstander de overhand had, en zij lieten bij vlagen mooi voetbal zien. Mooie combinaties leidden geregeld tot gevaarlijke momenten voor het doel van onze Koen, en ook achterin lieten zij het balletje lekker rond gaan.
Na slechts 7 minuten viel ook al het eerste doelpunt van de middag. Een goed genomen corner van Sarto glipte uit de handen van Koen, en toen de bal voor de voeten viel van een van de Sarto spelers, wist die er wel raad mee, en met een bekeken lobje zette hij de 0-1 op het bord. Niets aan de hand zou je dan denken, en gewoon weer oppakken.....dat liep echter anders, want amper 50 seconden later lag de 0-2 al binnen. Na een misverstand aan onze linkerzijde, kon de rechtsbuiten van de Tilburgers de bal onderscheppen en die zag achter in de "16" al 2 ploeggenoten inlopen. Een scherpe voorzet belandde bij de 2e paal en de ingelopen Sarto-speler kon daar makkelijk binnentikken.
Daarna gooiden onze mannen de schroom wat van zich af, en er werd met meer lef vooruit gevoetbald. Dat resulteerde in de 14e minuut in een hele mooie aanval over meerdere schijven. Vanaf de linkerzijde van het veld wisten we het spel te verleggen naar rechts, waar Bennet goed mee opgekomen was. Zijn voorzet werd ietwat van richting veranderd, maar Rowan wist die bal goed te beoordelen en kopte knap de aansluitingstreffer binnen 1-2.
Daarmee waren we weer terug in de wedstrijd, en we speelden vervolgens de rest van de eerste helft lekker mee. Natuurlijk was wel te zien dat de tegenstander net wat meer kwaliteit in huis had, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dat niet. Wij creëerden zelf niet echt kansen, maar wisten het verdedigend nog aardig weg te zetten. Een grote verrassing kwam er op slag van rust, een splijtende pass van Luuk betekende een heerlijke opening in het hart van de defensie van Sarto. Daar wist Chris wel raad met deze prachtige pass, hij kwam goed voor zijn directe tegenstander en liep 1 op 1 op de keeper af. De bal leek wat te ver van zijn voet af te springen, maar door goed te reageren kon hij vanuit een moeilijke hoek toch de bal nog mooi binnen werken, en dat betekende dus een gelijke stand, 2-2, op slag van rust! Daarna floot de heer Van der Kaa snel voor rust en dus konden de jongens met een goed gevoel gaan genieten van wat drinken en een praatje van de trainer.

Na de rust waren het Timo Beenhakkers en Dennis die het veld betraden, en zij kwamen er in voor Chris en Luuk. Vol goede moed begonnen de mannen aan de tweede 40 minuten, en alles was dus nog mogelijk. Helaas werd die hoop al snel iets minder, want na nog geen 3 minuten spelen in die tweede helft was het alweer raak. Een bal van achteruit van Sarto leek redelijk makkelijk verdedigd te worden, echter liet Frank zich de kaas van het brood eten, en de spits van Sarto wist vervolgens de bal beheerst langs de uitkomende Koen binnen te schieten, 2-3. Hiermee leek de wedstrijd een beetje in het slot te vallen, want geruime tijd was er eigenlijk niet veel te beleven in het veld, maar daar bracht een mooi schot van Timo Brouwers wel even verandering in. Hij krulde de bal mooi richting de linker bovenhoek, maar helaas spatte de bal uiteen op de lat. Na wat hardere duels moest vervolgens Bartijn toezien hoe hij een gele kaart kreeg, na een iets te harde overtreding in de 63e minuut. We probeerden in het laatste kwartier nog wel wat meer vooruit te voetballen, echter daardoor ontstond er ook ruimte bij ons achterin natuurlijk. Dat zorgde 9 minuten voor de tijd voor de definitieve nekslag, toen de bal bij de rechtsbuiten van Sarto terecht kwam. Hij stond 1 tegen 1 en met een mooie actie wist hij de ruimte voor zichzelf te creëren om vervolgens hard en droog de bal in het netje achter Koen te schieten 2-4.
In de laatste 5 minuten werd er helaas ook nog 2x geprofiteerd door de gasten na wat kleine foutjes in onze defensie, en zo werd de score nog wat verder opgevoerd in Gilzer nadeel 2-6.

Al met al was het geen gekke wedstrijd, en moeten we ook eerlijk zijn als we zeggen dat deze tegenstander gewoon een maatje te groot was voor ons. We hebben zeer zeker ook goede dingen gezien, en we hebben nog 2 bekerwedstrijden en de nodige trainingen te gaan om er straks voor te zorgen dat we op 23 september klaar zijn om in de juiste vorm aan de competitie te gaan beginnen.
Volgende week spelen we dus wederom een bekerwedstrijd, en wel in Goirle tegen de JO17-1 van VOAB, een team dat uitkomt in de Hoofdklasse. Op papier dus wederom een hele mooie tegenstander, en het zou mooi zijn als er ook daar weer de nodige supporters aanwezig zijn vanuit Gilze. De wedstrijd begint om 13.00 uur, dus zorg dat je op tijd bent! 
 
FC Tilburg JO17-1 - VV Gilze JO17-1 6-1
 
Afgelopen zaterdag 26 augustus stond dan toch echt de eerste oefenwedstrijd op het programma, en dat valt natuurlijk niet echt mee als je pas 2 trainingen achter de rug hebt. We waren nagenoeg compleet, alleen Rowan ontbrak vanwege feestelijke verplichtingen.
Het was heerlijk weer voor de supporters (die in behoorlijke aantallen aanwezig waren langs de lijn!), maar voor de mannen in het veld was het een zware middag, want zeker dat benauwde warme weer werkt dan niet echt in je voordeel.

Wat later dan gepland, zo rond de klok van 15.00 uur, werd er dan eindelijk afgetrapt in deze vriendschappelijke wedstrijd. Meteen was al duidelijk dat dit een sterke tegenstander was, ze zaten er kort op (soms wel erg kort), en er stonden ook een aantal zeer snelle en behendige jongens in dit team. Al na 4 minuten werd de score geopend, want na een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld, kwam de bal bij de tweede paal terecht waar de geheel vrijstaande speler van FC Tilburg ongehinderd binnen kon koppen, 1-0.
Hierna brak er een lange fase aan waarin het spel redelijk op en neer ging, maar waarin de betere kansen voor de thuisploeg waren. Sporadisch kwamen we zelf bij het doel van de tegenstander, maar helaas ontbrak nog net dat beetje ritme en scherpte om de bal binnen te werken. Aan de andere kant moest Koen een aantal keren ingrijpen om een 2e tegendoelpunt te voorkomen. Het was vooral de snelheid van de jongens uit Tilburg die onze verdedigers vaak verraste, maar vooralsnog kwamen daar verder geen doelpunten uit.
In de 32e minuut was het echter wel raak, een dwarrelend afstandsschot vanaf een meter of 20 zette Koen op het verkeerde been, en de bal viel achter hem binnen, 2-0.
Hierdoor leek er even iets te knakken bij onze mannen, want 4 minuten later was het alweer raak. Een vrije trap vanuit het achterveld werd naar de rechterflank gestuurd, alwaar de rechtsbuiten van FC Tilburg een keurige voorzet af wist te leveren, en die werd genadeloos binnengekopt 3-0! Goed 2 minuten daarna was er ook nog een volgende tegenvaller, want na wat misverstand achterin kwam de bal voor de voeten van de spits van de kruiken, en die tikte de bal beheerst over Koen heen om hem daarna rustig in het lege doel te lopen 4-0......en daarmee gingen we de rust dus in, tijd om even het een en ander door te nemen.

In de rust begonnen Fabian, Cas en Bartijn aan een warming-up, en zij zouden in de 2e helft het trio, Wouter, Bennet en Frank gaan vervangen. De andere jongens waren natuurlijk even naar de kleedkamer voor wat drinken (waar dus niet voor gezorgd was.....) en wat zaken door te nemen vanuit de eerste helft. Na goed 15 minuten stond iedereen weer op het veld en konden we dus beginnen aan de tweede helft.

Helaas begon ook die helft voor ons ook niet heel lekker, want al na 3 minuten lag de 5-0 in het netje achter onze Koen. Een ware scrimmage op de 16-meter ging er aan vooraf, maar toen de bal voor de voeten van een speler van FC Tilburg kwam, schoot die toch wel fraai binnen! Daarna kregen we iets meer grip op het spel van onze opponent, en waren we ook wat scherper in de dekking, waardoor we in ieder geval ook beter in de wedstrijd kwamen. Helaas leverde dit nog niet echt kansen op, maar we gaven er ook niet veel meer weg. Een tegenvaller was wel dat zowel Cas als Fabian al snel weer het veld moesten verlaten in de tweede helft, en dus moesten Frank en Wouter al snel weer terug het veld in. De gastheren geloofden het ondertussen wel, en wilden de wedstrijd bij deze temperatuur eigenlijk lekker uitspelen, maar prompt werden ze getrakteerd op een tegendoelpunt. In de 61e minuut was er een goede aanval van Gilze, en die leverde een scrimmage op voor het vijandelijke doel, en toen de bal voor de voeten van Chris belandde wist hij met deze mogelijkheid wel raad, en hij schoot netjes de 5-1 binnen.
Meteen hierna kregen we nog een aantal kleine mogelijkheden maar die bleven helaas onbenut, en amper 10 minuten later was het aan de andere kant weer wel raak....een diepe bal op links viel net over Frank heen, waardoor de linksback door kon lopen richting de achterlijn, en van daaruit gaf hij de bal netjes voor op de inlopende spits en die tikte beheerst de 6-1 binnen.
De laatste 10 minuten gebeurde er niet heel veel meer, en na 80 minuten speeltijd vond de goed leidende scheidsrechter het ook wel prima, en hij maakte een einde aan deze wedstrijd.

Natuurlijk valt zo'n eerste pot niet mee, maar we hebben zeer zeker ook goede dingen gezien die we natuurlijk graag meenemen naar de volgende wedstrijden. We hebben ook punten gezien waar we aan kunnen gaan werken, en die nemen we dus mee naar de trainingen om daarop verder door te kunnen pakken!
Afgelopen maandag werd er alweer lekker en goed getraind en ook vanavond gaan we nog even lekker aan de gang in voorbereiding op de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. En dat is meteen ook een pittige pot, want onze tegenstander in die wedstrijd is de JO17-1 van SARTO uit Tilburg, een team dat uitkomt in de 4e Divisie Landelijk van de KNVB......we kunnen aan de bak dus zaterdag! Toeschouwers zijn natuurlijk weer van harte welkom om onze jongens aan te komen moedigen op Sportpark Verhoven, en de aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur! We zien jullie allemaal graag aanstaande zaterdag.
Teamsponsor
Advertenties Banner Banner Banner Banner Banner