achtergrond_VVGilze_9.jpg

Gilze JO15-1

 

Shirtsponsor

JWB Voegwerken
Cijnshof 2
5126 DD  Gilze
tel. 06-15432862

Leiders/Trainers

Jorg Freijters
Johan Gerrits
Luuk Lengkeek
Koen Ligtenberg

Wasouder

 

Teamspelers seizoen 2018-2019

Jelles Aarts
Jordi Beenhakkers
Niek Broeders
Luuk Geertse
Roy Gerrits
Simon van Hoek
Dirk Hoevenaars
Penn Hoppenbrouwers
Rens van Keulen
Jesse Klaassen
Bart van Leijsen
Eyob Leul-Gebreab
Jorre van Nunen
Bart Oprins
Tijn Timmermans

Training

Maandag en Donderdag veld 4
Maandag aanvang 19.45 uur tot 21.15 uur. kleedkamer 1
Donderdag aanvang 18.30 uur tot 19.45 uur kleedkamer 11

Coördinator JO15

Jurgen Arts

1e Klasse 

SC 't Zand JO15-2
Gilze JO15-1
TSV Gudok JO15-1
JEKA JO15-2
SV Reeshof JO15-1
GJS JO15-1
Roosendaal JO15-2
Oosterhout JO15-1
Bavel JO15-1

Beker

Gilze JO15-1
Boeimeer JO15-1
Baronie JO15-1
DIA JO15-1

Stand Gilze JO15-1

Foto's Gilze JO15-1

Heeft u een leuke foto van uw team voor deze pagina? Stuur deze dan door naar webmaster@vvgilze.nl onder vermelding van uw teamnaam.

 

 

Verslagen Gilze JO15-1

Heeft u meldingen voor uw team die gecommuniceerd dienen te worden op de website? Stuur deze dan in onder vermelding van uw teamnaam naar webmaster@vvgilze.nl.

Wedstrijdverslagen:

Vele gemiste kansen doen JO15-1 de das om

Vorige week behaalde JO15-1 knap een punt bij Gudok. Er werd goed gespeeld en terecht een punt meegenomen. Vandaag komt SC ’t Zand op bezoek, dat is na twee wedstrijden nog zonder punten.  Niek is op vakantie en ontbreekt, verder is de selectie fit en compleet.

Gilze begint erg goed aan de wedstrijd. Direct worden de bezoekers onder druk gezet en neemt Gilze het initiatief. Eenmaal aan de bal worden de combinaties opgezet en er zullen veel, heel veel, kansen volgen.

Het is een goede aanval over de linkerkant. Na een paar prima combinaties wordt de bal vrijgespeeld. De bal komt in de zestien, de bal wordt richting doel geschoten, maar haalt dat niet. Roy kan de rebound oppikken, de keeper is uit positie en alleen een veldspeler staat nog in de weg. Het schot komt, maar de veldspeler op de lijn brengt redding.

Gilze blijft goed spelen en creëert veel kansen. Na een goede aanval over links wordt de bal verplaatst naar rechts, hier ligt erg veel ruimte. Roy komt tot een schot, maar dat wordt gekraakt door een verdediger. Iemand van Gilze krijgt de bal voor de voeten en kan van dichtbij schieten. De keeper redt. De bal blijft in de zestien. Nu kan Tijn het proberen, hij raakt een verdediger op de lijn. Rens krijgt nu de bal, maar stuit op de keeper. Kans nummer vijf is opnieuw voor Roy, de bal gaat nu naast.

Gilze verovert de bal aan de linkerkant via Jesse. Hij opent goed op Bart Oprins. Bart stuurt Roy weg aan de rechterkant. De controle is prima, de actie is goed en hij kan de zestien in. Een prima lage voorzet richting de penaltystip. Jordi duikt hier op, heeft de ruimte voor een schot, maar schiet net naast.

Opnieuw een goede aanval. Jordi wordt uiteindelijk bereikt in de zestienmeter. Hij weet de keeper en de laatste verdediger te passeren. Het doel is nu echt leeg, tot ongeloof van Jordi zelf en iedereen gaat de bal naast, hoe is dat toch mogelijk. De bal gaat er maar niet in.

Bart Oprins komt nog een paar in gevaarlijke positie, maar steeds is het net niet. Een vrije trap van Bart gaat ook rakelings langs het doel. Jesse krijgt nog een aardig vrije schietkans, maar ziet een verdediger zich ervoor gooien.

De bezoekers komen er totaal niet aan te pas. Een paar keer dreigen ze gevaarlijk te worden via de snelle rechtsbuiten, maar een kans, of zelfs iets wat erop lijkt is niet aan de orde. Het is ongelofelijk, bizar eigenlijk dat Gilze niet voorkomt of zelfs al beslist.

In de slotfase neemt de frustratie bij Gilze toe. Het baalt dat het nog niet voorstaat en raakt afgeleid van het eigen spel spelen. De bezoekers zijn al lang blij dat ze nog in de wedstrijd zitten en even op adem kunnen komen. Zo wordt de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na rust wordt het spel van Gilze iets minder. De frustratie sluipt in het spel en daar wordt het niet beter van. Dat neemt niet weg dat Gilze nog altijd (veel) beter is en ook kansen krijgt. Vele vrije trappen, corners en goede aanvallen leveren nog steeds niet de bevrijdende treffer op.

Gilze in de aanval over de rechterkant. Penn komt in balbezit en heeft een goede pass in huis op Bart Oprins. Bart vindt eindelijk weer eens wat ruimte en maakt een goede actie. Hij ziet Jordi positie kiezen en geeft de bal voor. Jordi kiest positie, schat de bal in en schiet zeer fraai de 1-0 binnen. Dit was toch een stuk moeilijker dan vele eerdere kansen vandaag, maar het staat eindelijk 1-0.

Dze treffer lijkt niet bevrijdend te werken voor Gilze. ’t Zand gaat wisselen en dat lijkt de bezoekers wat hoop te geven. Ze hebben ook niets meer te verliezen, ze staan slechts 1-0 achter.

Toch krijgt Gilze eerst kansen op meer. Bart Oprins is een paar keer gevaarlijk. Aan de linkerkant komen Bart van Leijsen, Simon en Luuk een paar keer gevaarlijk door. Net als Penn aan de rechterkant en Jordi in de as. Kansen genoeg, geen 2-0.

Het is iets meer dan tien minuten voor tijd. Een counter van de bezoekers. Je vreest dan voor de bekende voetbalwet, als je zelf niet scoort… De counter mislukt eigenlijk, maar via een miraculeuze kluts scoren de bezoekers plots 1-1.

Even later een nieuwe counter van de bezoekers. Dit keer spelen ze het beter uit en komen zelfs op 1-2. Ze tonen zich een stuk effectiever dan Gilze, uit drie kansen scoren ze twee keer, waar Gilze het aantal kansen niet op twee handen kan tellen.

Gilze gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het is een goede pass vanuit de as. Bart Oprins kan zijn actie maken, passeert zijn tegenstander en komt vrij voor de keeper. De bal gaat naast. Bart van Leijsen kan even later vrij voor de keeper ook inschieten, maar raakt de bal verkeerd. Er volgen meer kansen. Simon kan vrij inschieten van een meter of zestien, net als Rens even later. De bal gaat naast of wordt gered door de keeper. Corners zijn gevaarlijk, de keeper houdt met veel moeite de bal uit het doel.

Vlak voor tijd een counter van de bezoekers. U voelt het al aankomen, ook deze kans gaat erin, 1-3

Zo gaat Gilze deze wedstrijd verliezen.

De kansenverhouding na zeventig minuten voetballen is 20-4. De uitslag 1-3, ook dat is voetbal. Gilze laat natuurlijk na om de kansen te benutten en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarnaast verliest het toch ook grip en de optimale concentratie voor goed spel. Niet groots, wel een procent of tien en dat kan je je niet veroorloven op dit niveau. De teleurstelling na afloop is groot. Iedereen weet na afloop dat Gilze het vooral aan zichzelf te wijten heeft, die zelfkritiek is er zeker. Een harde les vandaag, maar zeker geen reden voor paniek. De groep ontwikkelt zich prima, maandag kan dat gewoon weer opgepakt worden. Volgende week geen competitie, de JO15-1 is wel actief op de Autumn Holland Cup bij UDI ’19. Op zaterdag- en zondagmiddag speelt het een aantal mooie wedstrijden, met onder meer een Deense tegenstander. Graag tot dan!

 

Jo15-1 pakt op indrukwekkende wijze een punt in spektakelstuk bij Gudok

Vandaag hervat de JO15-1 de competitie met een bezoek aan Gudok. Een op voorhand pittige wedstrijd. Gudok is door in de beker na overwinningen op 3e divisie en hoofdklasseteams. Ze wonnen de eerste competitiewedstrijd eenvoudig en vinden dat ze in de hoofdklasse thuis horen. Een prachtige uitdaging voor Gilze om zichzelf hiermee te meten.

In de openingsfase heeft Gilze moeite met het spel van de thuisploeg. Gudok speelt, verrassend genoeg, met slechts drie verdedigers en daar moet Gilze zich even op in stellen. Gudok gaat steeds op zoek naar de buitenspelers, met name over rechts. Bart van Leijsen en Luuk hebben het soms lastig, maar houden prima stand. Een aantal voorzetten die toch volgen worden goed verdedigd.

Gudok heeft wat meer balbezit en heeft het initiatief. Gilze durft hier haar eigen spel tegenover te stellen en geeft eigenlijk nauwelijks echte kansen weg. Gudok hanteert steeds meer de lange bal en deze worden eigen continue opgevangen door Jorre. Het is voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd. Er is veel strijd, mooie duels en vooral een moordend tempo. Het enige wat nog ontbreekt zijn echte kansen.

Een aanval over de rechterkant van Gudok. De aanvalsopzet is prima en de rechtsbuiten wordt vrijgespeeld. Hij besluit tot een hoge voorzet richting de zestienmeter. Gilze laat zich in verwarring brengen door de goede loopactie voor het doel. De speler van Gudok ziet Jorre de bal net niet onderscheppen en kopt goed raak voor 1-0.

Gilze werkt hard, speelt goed en zit ondanks de achterstand goed in deze wedstrijd. Bij vlagen probeert het Gudok al vroeg vast te zetten. Dit is een van die momenten. Collectief loopt de ploeg vooruit en geeft vol druk op de bal. Gudok komt in de problemen in de opbouw. De bal eindigt bij Bart Oprins op een meter of twintig van het doel. Razendsnel maakt hij de bal vrij en zoekt het doel. Het schot is van ongekende precieze en gaat perfect in de hoek raak, 1-1!

De strijd op het veld blijft ongekend intens. De scheidsrechter fluit overigens een sterke wedstrijd en dat komt het tempo ten goede. Gudok heeft nog steeds iets meer de bal, maar komt steeds minder goed aan voetballen toe. Gilze blijft op de juiste momenten vooruit verdedigen en de samenwerking tussen de laatste lijn en Jorre is nagenoeg perfect om de lange ballen van Gudok te verdedigen.

In de omschakeling en bij vlagen vanuit het druk zetten zoekt Gilze de aanval. Een aantal keer worden Niek en Bart Oprins goed bereikt en aan het werk gezet. De verdediging van Gudok is echter op zijn hoede en verdedigt net als Gilze sterk in de laatste lijn.

Beide ploegen krijgen in deze fase mogelijkheden, soms kansen, zonder dat ze echt groot worden. De score kan beide kanten opgaan, terwijl het tempo en de amusementswaarde hoog blijven. Bij rust is de stand 1-1 en dat mag een terechte tussenstand genoemd worden. Gudok opende sterk, had ook meer initiatief, maar Gilze knokte zich gedurende de eerste helft steeds beter in de wedstrijd 

In de rust wisselt Gilze driemaal. Jordi, Simon en Roy betreden het veld. Zij vervangen Jelles, Bart van Leijsen en Tijn. Direct na rust zoekt Gudok de aanval over de rechterkant. Hun buitenspelers zijn van flank gewisseld en nummer vijftien wordt diep gestuurd. Niek wordt hierdoor verrast. Jesse kan het ook niet meer dichtlopen en er wordt hard raak geschoten. Zo komt de thuisploeg vlak na rust op 2-1.

Gilze geeft niet op, in tegendeel. Er wordt voor iedere meter en voor ieder duel gestreden. Een van de aanvalsvarianten wordt ingezet. Uiteindelijk is het Bart Oprins die na een goede combinatie diep gestuurd wordt. Hij passeert een verdediger schitterend door de bal over hem heen te tikken. De keeper wordt ook gepasseerd. De bal is echter in de lucht en een kopduel met de laatste verdediger komt eraan. Bart verliest dit duel, maar ziet de verdediger richting eigen doel koppen. Tot opluchting van Gudok komt de bal slechts op de lat en stuitert vervolgens de goede kant op. Het blijft 2-1.

Jordi jaagt goed door in de opbouw van Gudok. De verdediging en de keeper komen in de problemen. Jordi verovert de bal, draait knap weg en krijgt een splitsecond om op het doel te schieten. Twijfel overheerst en het moment is helaas weg.

Opnieuw kiest Gilze een geweldig moment om de opbouw vast te zetten. De bal wordt in de as verovert. Bart Oprins bereikt Jordi op een meter of vijfentwintig van het doel. De pass van Jordi is op maat, Bart kan de zestien in. Hij komt net niet lekker uit en eindigt met de bal aan de linkervoet. Daarom besluit hij tot een lage voorzet op Jordi, die net niet aankomt.

Gilze verovert de bal rondom de middenlijn. Er volgt een prachtige snelle combinatie door de as. Luuk komt in balbezit aan de rechterkant. Er volgt een overtreding, de scheidsrechter geeft goed voordeel! Jordi pikt de bal op, draait schitterend weg en heeft nu wat ruimte. Zijn pass op Bart Oprins is net zo fraai. Bart is aan de bal, dribbelt de zestien in en heeft wat ruimte. Natuurlijk maakt hij dit af, 2-2!

Gudok wil dit koste wat kost winnen en wisselt een aantal keer om de beslissing te forceren. Eenmaal komt Gilze goed weg als een mislukte voorzet tegen de lat waait. Verder klopt Gudok nadrukkelijk op de deur, Gilze houdt goed stand.

Het laatste kwartier breekt aan. Gudok gaat op zoek naar de overwinning. Gilze geeft nauwelijks een krimp, gaat het in de slotfase een punt verdedigen of op zoek naar de zege? Een punt zou een prima resultaat zijn. De keuze om weinig risico meer te nemen is verstandig. Gilze verdedigt zeker niet massaal, maar kiest nadrukkelijk de momenten om eruit te komen en risico te nemen.

Het kan nog alle kanten op in de slotfase. Er zijn teveel kansen om te beschrijven. Gudok mist een paar keer in kansrijke positie, de ballen gaan hoog over en leveren geen gevaarlijk schot op. Aan de andere kant is Gilze een paar keer levensgevaarlijk met snelle aanvallen en op de juiste momenten druk zetten. De wedstrijd gaat eindigen in een 2-2 gelijkspel. Een gelijkspel is een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Beide ploegen hadden kunnen winnen, maar verdienen het ook niet om te verliezen!

Het gelijke spel is een goed resultaat voor Gilze. Gudok begon als favoriet aan deze wedstrijd, maar Gilze speelde een geweldige wedstrijd. De inzet, de samenwerking als team, maar vooral het voetbal was van hoge kwaliteit. Er werden doorlopend keuzes gemaakt en snel gehandeld, waarvan het merendeel goede waren! Dat is het belangrijkste teken van de ontwikkeling die het team doormaakt. De uitdaging tegen deze goede tegenstander heeft het meer dan goed doorstaan. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand JO15-2. Dat verloor haar eerste twee wedstrijden, maar mag zeker niet onderschat worden. Aftrap om 13:15, graag tot dan!

JO15-1 wint van UVV ’40 in oefenwedstrijd waarin de emoties hoog oplopen

Vorige week werd de competitie begonnen met een fraaie 1-6 zege bij Oosterhout. Deze week geen competitie, om het ritme toch vast te houden wordt er geoefend tegen UVV ’40 uit Ulvenhout.

Een oefenwedstrijd geeft wat ruimte om te experimenteren en te kijken naar de verdeling van de speelminuten, daar zou Gilze vandaag ook optimaal gebruik van maken. Luuk, Rens, Bart Oprins en Eyob (die speelde eerder op de dag al bij de JO13-1 mee) beginnen op de bank.

In de openingsfase is Gilze duidelijk zoekende. Er staan wat spelers op andere posities en het team heeft even tijd nodig om daar aan te wennen. UVV ’40 gooit er flink de beuk in en combineert dat veelvuldig met het spelen van de lange bal. Eigenlijk het typische tweede klasse voetbal, veel fysiek en inzet gecombineerd met opportunistisch de lange hoge bal spelen. Zonder daar een negatieve toon aan te geven, iedereen mag spelen zoals hij wilt.

Jammer is dat de tegenstander uit Ulvenhout al vanaf de eerste minuut begint met commentaar leveren en zeuren. Ze delen zelf veelvuldig uit (zonder overigens over de grens te gaan), maar zelf incasseren ziet er niet in. Continue leveren zowel de spelers als de begeleiding commentaar op alles.

In deze fase heeft Gilze het ook wel wat lastig. De grip op het spel van UVV is te beperkt en dat leidt tot een aantal gevaarlijke situaties. Jorre houdt Gilze in deze fase overeind, met wat hulp en geluk van het houtwerk en op de doellijn, maar vooral ook prima keeperswerk.

Na een minuut of vijftien krijgt Gilze meer grip op de wedstrijd. De organisatie staat nu goed en dan komt UVV er eigenlijk niet echt meer uit. Ze staan steeds onder druk op eigen helft, vooral in de opbouw van achteruit. Gilze zet het vroeg vast en gaat kansen creëren.

Niek is een aantal keer gevaarlijk, maar in de eindfase is het steeds net niet. Dat geldt ook voor een aantal corners, die steeds net niet goed vallen. Penn heeft een goede actie in huis aan de linkerkant. Hij passeert zijn tegenstander buitenom en gaat de zestien in. De verdediger trekt aan de noodrem en duwt met twee handen. De bal gaat niet op de stip. Dat gebeurde even eerder in de zestien van Gilze ook niet.

Het voetbal wordt er in deze fase van de wedstrijd ook niet beter op. Er zijn veel duels op het veld, veel kleine overtredingen en de emoties bij tegenstander UVV lopen al hoog op. Iedere beslissing wordt gevolgd door commentaar, of het nu in hun voordeel was of niet. Gilze probeert zich op haar eigen spel te richten, laat zich af en toe meeslepen, maar houdt het hoofd redelijk koel.

De rust wordt bereikt met 0-0. UVV kreeg in de openingsfase een paar behoorlijke kansen. Vaak gevaarlijk worden deden ze niet, maar de paar gevaarlijke momenten waren ook direct behoorlijke kansen. Typerend is dat het weinig over voetbal gaat, zelfs in de rust (en tot ver na afloop) moet er verhaal gehaald worden bij de scheidsrechter. Allemaal weinig zinvol in een oefenwedstrijd, voetbal gewoon en stel je niet zo aan zou je zeggen.

Na rust neemt Gilze het initiatief steviger in handen. Er is wat meer vastigheid in het spel en dat leidt tot veel meer grip. Toch zijn het de bezoekers die de score openen. Een ingooi aan de linkerkant wordt snel genomen. Gilze staat hier te slapen en dekt bovendien ook nog aan de buitenkant. De buitenspeler kan de zestien in en afleggen richting tweede paal. Daar valt de 0-1 binnen.

Een goede aanval van Gilze door de as. Bart Oprins wordt in balbezit gebracht op een meter of dertig van de goal. In een goede actie schudt hij wat verdedigers af. De pass op Tijn in de zestien is prima. Tijn controleert de bal, gaat voor het schot en schiet fraai diagonaal in de bovenhoek, 1-1!

Gilze zet goed door en zet dit keer de aanval op over links. Tijn wordt vrijgespeeld en hij begint aan een goede actie aan de linkerkant. Hij passeert zijn tegenstander en gaat richting de achterlijn. Hier behoudt Tijn het overzicht, geeft goed laag voor richting de eerste paal. Penn kiest hier goed positie, komt voor zijn man en zorgt van dichtbij voor 2-1.

Gemakkelijk combinatiespel wordt er nu veelvuldig gespeeld. Duidelijk is dat UVV in dit iets hogere tempo niet meekan. Een vrije trap voor Gilze op de middenlijn. Deze wordt slim snel genomen richting de rechterkant. Een heerlijke combinatie volgt, daarna speelt Bart Tijn in en beweegt zelf goed door na de pass. Tijn ziet inmiddels Rens ook doorlopen en bereikt hem met een schitterende steekpass. Rens controleert goed en houdt het overzicht. Bart Oprins was doorgelopen, krijgt de bal perfect op maat terug en zorgt van dichtbij voor 3-1. Een fantastisch uitgespeelde goal!

Vooraf had Gilze zich al voor genomen om in de deze fase van de wedstrijd een wat andere speelwijze uit te proberen. Dit ongeacht het resultaat, om het in de competitie ook te kunnen inzetten. Het lukt goed om dit uit te voeren en levert naast de drie doelpunten ook genoeg gevaarlijke aanvallen op. Een aantal volgende momenten wordt net niet uitgespeeld, waardoor de score niet verder oploopt.

Keerzijde van dit spel is dat UVV veel ruimte krijgt voor de counter. UVV komt er nog een paar keer snel uit, gezien de speelwijze van Gilze ook wel logisch. Verder dan een schietkans en een vrije trap van de nummer tien van UVV komt het toch niet.

Vlak voor tijd komt UVV terug tot 3-2. Een lange bal valt pardoes achter de verdediging van Gilze en de linksbuiten is er net iets eerder bij dan Jorre. De overwinning van Gilze, ook al is het een oefenwedstrijd, komt niet meer in gevaar.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Het spel was niet groots, er werd behoorlijk wat uitgeprobeerd en dat leverde een redelijke uitvoering op. Naast de experimenten bleef de ploeg zich richten op haar eigen spel, zonder al te veel mee te gaan met de tegenstander. De wedstrijd wordt bovendien ook terecht gewonnen, kortom genoeg positieve punten om mee verder te gaan.  Volgende week gaat de competitie verder. Er wacht een bezoek aan Gudok JO15-1 en dat belooft op voorhand een intense en mooie wedstrijd. Aftrap om 13:00, graag tot dan!

Flitsende openingsfase basis voor overtuigende competitiestart JO15-1

De competitie gaat beginnen voor de JO15-1, na een pittige, maar zeker geen louter slechte, voorbereiding gaat het echte werk beginnen. Er staat een bezoek aan Oosterhout op het programma voor de 1e wedstrijd in de eerste klasse.

Tijn is helaas geblesseerd geraakt afgelopen week en speelt daarom niet mee. Jorre keert echter terug in de basis. Luuk, Dirk, Jelles en Jesse vormen de achterhoede. Dirk verschijnt voor het eerst aan de aftrap in lange tijd, een beloning voor een goed herstel in de voorbereiding. Rens, Simon, Bart Oprins, Penn, Niek en Bart van Leijsen maken het elftal compleet. Daarmee starten Jordi, Eyob en Roy als wissels.

Gilze zet direct de opbouw van Oosterhout vast en dwingt thuisploeg om onder hoge druk op te bouwen. Daar slaagt de thuisploeg nauwelijks in, er wordt continue op de helft van Oosterhout gespeeld.

Er is weer eens een doeltrap van Oosterhout. De thuisploeg komt hier opnieuw niet uit. Jesse schat de situatie goed in en kan in balbezit komen op een meter of vijfentwintig. Na een goede aanname besluit hij de keeper maar eens te testen! De keeper komt er nog wel aan, maar kan de openingstreffer niet voorkomen. 0-1!

De thuisploeg komt er niet aan te pas. Ze komen steeds in grote problemen door het goede verdedigen van Gilze. Lange ballen worden steeds afgedwongen, waar de verdediging samen met Jorre continue controle over heeft.

Een corner aan de rechterkant van Gilze. Een snelle korte combinatie brengt Bart Oprins in balbezit. De thuisploeg is verrast, Bart Oprins geeft fraai voor, kan hier iemand de bal tegen de touwen werken? Rens loopt goed in en rondt overtuigend af. Het is binnen tien minuten 0-2.

Dit keer is het een goede aanval door de as van het veld. Zoals vaak deze wedstrijd, wordt de bal vroeg in de opbouw van Oosterhout verovert. Vervolgens volgt een fraaie en snelle combinatie door de as. Een verdediger van Oosterhout onderbreekt deze resoluut ten koste van een overtreding. Gilze krijgt een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel. Bart Oprins ontfermt zich over de bal. Hij neemt een aanloop en trapt fraai met de wreef, de bal krult over de muur, draait weg van de keeper en eindigt tegen het net. 0-3!

De volgende aanval is over de rechterkant. Oosterhout weet de bal maar niet te veroveren en Gilze combineert er vrolijk op los. Penn is in balbezit en weet Bart Oprins te bereiken met een fraaie pass. Bart is in balbezit en laat zien wat hij in de voorbereiding al vaak deed. Hij maakt de bal goed vrij, om ook sterk af te ronden. 0-4 en dat ruim binnen het half uur!

Zo richting het half uur gaat het tempo wat omlaag. Gilze was zeer dominant en staat terecht ruim voor. Er sluipt dan onbewust toch wat gemakzucht in het spel. Het is niet groots, maar wel een procent of tien minder. Dat geeft Oosterhout de kans om wat in de wedstrijd te komen. Er is net iets meer tijd en ruimte voor de thuisploeg. Veel levert dit niet op, in de laatste lijn is Gilze scherp en Jorre keept zeer attent achter de laatste lijn.

De blessuretijd van de eerste helft breekt aan. Gilze leidt wat slordig balverlies op het middenveld. Er volgt een counter van Oosterhout. Een slimme overtreding was nodig, maar wordt niet gemaakt. Een lange bal volgt. Jorre dwingt de aanvaller goed naar buiten. Eenmaal op de achterlijn weet de aanvaller toch nog op fraaie wijze 1-4 te maken, al ontbreekt het zeker niet aan geluk bij het afronden.

In de rust vallen Jordi en Roy in bij Gilze. Direct na rust heeft Gilze de scherpte terug van de openingsfase. Het tempo gaat weer omhoog en daar kan de thuisploeg simpelweg niet in mee. Er volgen goede combinaties, goede verdedigende momenten en veel kansen.

De opbouw over de linkerkant is subliem. Een paar snelle en bijzonder fraaie combinaties eindigen in de voorste lijn van Gilze. Bart Oprins ziet Jordi vertrekken en beloont deze goede loopactie met een pass op maat. Jordi controleert zeer goed, kijkt snel waar de keeper staat en rondt mooi af. Zijn eerste goal staat op het scorebord. Dat geeft vertrouwen.

Oosterhout komt er een keer gevaarlijk uit. Dit keer geen mogelijkheid om de aanval vroeg te onderbreken en er komt een fraaie actie van de linksbuiten. Hij weet uiteindelijk wat ruimte te vinden voor het schot en zoekt de verre hoek. Jorre staat goed opgesteld, leest de bal goed en pakt hem fraai klemvast.

De spelers van Oosterhout raken ietwat gefrustreerd en zoeken soms de confrontatie op. Bij een van die momenten haalt Rens Niek goed bij de situatie weg, om vervolgens zelf een gele kaart te krijgen in de discussie die volgt, erg flauw van de scheidsrechter. Een smetje op het optreden van de scheidsrechter, die verder meer dan uitstekend floot!

Dit maal de goede aanval over de rechterkant van Gilze. Bart van Leijsen heeft een aardige actie in huis en passeert zijn directe tegenstander. Bart Oprins vraagt om de bal en wordt goed bereikt. Bart Oprins mag opendraaien van de verdediger en van een meter of zestien uithalen. Dat is niet verstandig. Bart schiet de bal hard en zuiver overtuigend achter de keeper, 1-6!

De wedstrijd is gespeeld en net als in de slotfase van eerste helft gaat het tempo wat omlaag. Oosterhout wordt hiermee genade getoond. Echt gevaarlijk wordt de thuisploeg nooit meer.

Gilze krijgt toch nog behoorlijk wat kansen op meer doelpunten. De grootste is een ware scrimmage, die langzamer zeker overgaat in comedy capers. Tot vijf keer toe kan Gilze vrij inschieten binnen de zestien, de bal wordt meerdere keren van de lijn gehaald en eindigt wonderbaarlijk naast het doel van Oosterhout.

De wedstrijd eindigt in 1-6 en levert Gilze een uitstekende start op van de competitie. De eerste punten zijn binnen en dat is een prettige start. De voorbereiding was zwaar en vooral een investering in het spel. De beloning volgt direct in de eerste competitiewedstrijd en vooral het getoonde spel kan het team veel vertrouwen geven! In de openingsfase haalde de ploeg een hoog niveau. Volgende week geen competitie, er staan slechts tien ploegen in deze 1e klasse en dat zorgt voor twee vrije weekenden in de najaar competitie. In plaats daarvan wordt er volgende week geoefend tegen UVV ’40 in Gilze. Aftrap 13:15, graag tot dan!

Vijfde achterstand wordt Gilze fataal in doelpuntrijke bekerwedstrijd

De laatste bekerwedstrijd staat op het programma. DIA JO15-1 komt op bezoek in Gilze. Zij spelen hoofdklasse en wonnen eerder met 5-2 van Boeimeer. Voor Gilze het slotstuk van de voorbereiding op de competitie, qua resultaat staat er niets meer op het spel vandaag. Jorre is geblesseerd en met het oog op de competitie wordt er geen risico genomen. Cis vervangt hem vanuit de JO13-1, waarvoor dank.

Na een minuut of vijf een aanval van de bezoekers. De bal komt vanaf de linkerkant in de zestienmeter van Gilze en lijkt daar uitverdedigd te kunnen worden. Na een hoop gerommel in de kleine ruimte eindigt de bal plotseling voor de speler van DIA. Die kan dan vrij inschieten en zorgt al snel voor 0-1.

Het spelbeeld voor de wedstrijd ontstaat al snel. Gilze probeert DIA redelijk vroeg onder druk te zetten en ver van het eigen doel te houden. DIA heeft soms moeite met de opbouw, regelmatig kiest het voor een lange bal op de buitenspelers. Deze situaties zijn zeker dreigend, soms lost Gilze het meer dan prima op, soms ontstaat er daadwerkelijk gevaar.

DIA met balbezit in de eigen zestienmeter. Gilze zet vroeg vast en probeert de bal te veroveren. Bart van Leijsen schat de situatie goed in en verdedigt sterk vooruit. Hij komt voor zijn tegenstander, verovert de bal en direct kan Gilze omschakelen. Precies op het juiste moment bedient hij Bart Oprins. Bart maakt de bal goed vrij en kan gaan schieten..

Het schot is prima en levert Gilze de gelijkmaker op! Een perfecte uitvoering van het vroeg vastzetten zoals Gilze dat wilde laten zien vandaag.

De rechtsbuiten van DIA is in balbezit. Hij beschikt over een fenomenale trap in zijn linkerbeen en probeert dat steeds in stelling te brengen. In dit geval mislukt het schot eigenlijk compleet. De bal gaat vlak langs een verdediger en verrast Cis volledig. Zo komt DIA erg gelukkig weer op voorsprong.

Een goede aanval van de rechterkant van Gilze. De bal gaat goed rond en wordt vrijgespeeld aan de rechterkant. Bart Oprins is in balbezit. Hij kijkt rond en ziet Rens een fraaie loopactie maken richting het doel. De bal is perfect op maat en breekt de verdediging open. Rens controleert goed en rondt overtuigend af, 2-2!

In de fase hierna krijgt Gilze het moeilijker richting de rust. De snelle en goede aanvallers van DIA brengen de achterhoede van Gilze wat aan het twijfelen. Zakken we in om minder ruimte in de rug weg te geven of houden we de linies kort op elkaar? De twijfel geeft DIA steeds net teveel ruimte om tussen de linies te voetballen. Een aantal keer weet de verdediging nog te repareren, Cis brengt een keer prima redding en het aluminium is Gilze goed gezind.

Het is bijna rust, de rust lijkt gehaald te worden met 2-2. Nog eenmaal brengt DIA de bal in, een lange bal die ongevaarlijk in de zestien van Gilze lijkt te eindigen. Daar lijkt de verdediging van Gilze ook wel erg op de rekenen. Er wordt niet gereageerd en de speler van DIA is er als de kippen bij om van dichtbij toch nog voor 2-3 te zorgen.

Zo doet Gilze zichzelf tekort richting de rust. Het speelt prima voetbal, laat goed zien wat het voor ogen had voor vandaag. Er wordt hard gewerkt en als collectief gespeeld. Een paar momenten van knulligheid worden echt hard afgestraft.

Na rust pakt de Gilze de draad weer op, met vier invallers aan de aftrap. Het kiest er bewust voor om verder vooruit te verdedigen met de laatste lijn. De linies spelen daardoor korter op elkaar en het kan daarmee meer op de helft van DIA voetballen.

Gilze krijgt een vrije trap, nog net op eigen helft. Jesse ziet Bart Oprins slim aanbieden achter de verdediging en bereikt hem met een bijzonder fraaie pass. Bart controleert goed en komt in de buurt van de zestien van DIA. Hij kijkt eens goed waar de keeper staat en rondt fraai af voor 3-3! De derde keer dat Gilze terugkomt van een achterstand.

In deze fase heeft Gilze ook controle over de wedstrijd. Het weet goed druk te houden op de opbouw van DIA, dat steeds moeizamer aan aanvallen toekomt. Risicovol is het ver vooruit verdedigen zeker, maar Gilze toont een zeer goede uitvoering.

DIA krijgt één moment in deze fase van de wedstrijd. Wat gelukkig krijgt een speler van  DIA de bal voor de voeten halverwege hun helft. De lange bal volgt, het stappen van Gilze is net te laat. De buitenspeler is er vandoor en zorgt voor 3-4.

Gilze geeft niet op en gaat direct weer in de aanval. Jesse bereikt Simon met een goede pass, Simon kijkt in een seconde snel waar de rest staat en verlengt subliem met het hoofd. Bart Oprins duikt hier op en neemt fraai mee. De controle is goed, de dribbel ook en ook het afronden is wederom ijzersterk, het is direct 4-4! Een niet letterlijk ingestudeerde variant, maar de bedoeling is het zeker!

Het is een waar doelpunten festijn vandaag. Beide ploegen zijn zeer effectief in het benutten van de kansen die ze krijgen. Een hoog tempo, een goed intensiteit zorgen voor een buitengewoon aantrekkelijke wedstrijd tussen deze twee ploegen. Voor rust was DIA iets sterker, Gilze blijft zich terug knokken in deze wedstrijd en lijkt nu het initiatief te hebben.

Minuut vijfenvijftig, een vrije trap op vijfendertig meter van het doel voor DIA. De rechtsbuiten van DIA neemt plaats achter de bal. Hij neemt een aanloop en trapt vol risico, maar prachtig vol met de wreef. De bal heeft een geweldige curve en slaat binnen via de kruising. Een treffer vanuit het niets, maar van ongekende klasse.

Gilze had eindelijk grip op de wedstrijd, knokte zich al vier keer terug van een achterstand en legde enorm veel energie in deze wedstrijd. Vanuit het niets moet het weer in de achtervolging, dat is een grote mentale dreun die DIA hier uitdeelt.

DIA ruikt bloed en probeert direct verder weg te lopen. Gilze is even van slag, geeft teveel ruimte weg en komt onder druk. Cis redt nog een keer zeer fraai als een aanvaller voor hem opduikt. Een aanval van DIA lijkt te eindigen met een mislukte voorzet vanaf de rechterkant. De bal blijft toch nog in het spel aan de linkerkant. De bal komt voor en eindigt in de vijf meter van Gilze. Dit lijkt toch een situatie om op te lossen. Er gebeurd uiteindelijk hetzelfde als bij de 2-3, de verslaggever denkt zelfs de zelfde speler van DIA die van dichtbij binnentikt.

Dit komt Gilze niet meer te boven. Mentaal gesloopt, de energie, concentratie en kwaliteit vloeien langzaam weg. De bezoekers zijn genadeloos, zo moeilijk als ze het lange tijd hadden, zo opgelucht spelen ze het nu uit. Ze lopen nog weg naar 4-9, geflatteerd.

Dat neemt niet weg dat Gilze grote delen van de wedstrijd prima gespeeld heeft. Eigenlijk zelfs een goede wedstrijd tot minuut 55. DIA is een goede en geduchte tegenstander is, geen schande tegen een hoofdklasser! Tot viermaal toe knokte het zich terug in de wedstrijd en bleef het haar eigen spel spelen. In de slotfase lukte dat niet meer. Eigenlijk moet je dan weer terug knokken en ervoor blijven gaan, dat weet iedereen ook wel. Echt kwalijk nemen kan je het de ploeg toch ook niet, gezien de strijd die er in vijfenvijftig minuten is geleverd! Volgende week gaat het echte werk beginnen. Dan opent Gilze de competitie op bezoek bij Oosterhout. Om 10:45 is de aftrap in Oosterhout. Graag tot dan!

JO15-1 verliest bij Boeimeer

Afgelopen dinsdag speelde JO15-1 een goede wedstrijd bij GSBW. Het overtuigende veldspel leverde een goede overwinning op. Vandaag de tweede bekerwedstrijd, met een bezoek aan Boeimeer. Beide ploegen komen uit in de 1e klasse, maar komen elkaar niet in de competitie tegen.

De selectie van Gilze is compleet. Luuk, Dirk, Simon en Jordi beginnen vandaag op de bank. Om 11:30 wordt er afgetrapt op het kunstgrasveld van Boeimeer.

Gilze opent slordig aan deze wedstrijd. Het speelt te afwachtend en krijgt daardoor geen grip op de wedstrijd. Boeimeer speelt vanaf de eerste minuut vol in de duels en probeert met lange ballen de snelle buitenspelers aan het werk te zetten.

Bijna iedereen staat op de helft van Boeimeer, als er voor een onnodige breedte pass gekozen wordt in de opbouw. De bal wordt simpel onderschept en op dit soort momenten loert de thuisploeg. Boeimeer profiteert dankbaar en breekt razendsnel uit. Er is geen houden meer aan voor Gilze. Eerlijk is eerlijk, Boeimeer speelt het fraai uit en laat Jorre kansloos voor 1-0.

Eenmaal aan de bal laat Gilze bij vlagen best aardige dingen zien. De combinaties lopen redelijk goed, in de eindfase rondom de zestien van Boeimeer is de laatste man van de thuisploeg echter vaak de baas. Veel meer dan speldenprikjes worden het dan ook niet.

Ondertussen roept Gilze verdedigend de problemen over zich af. Er wordt niet scherp verdedigd in de organisatie of in de duels. Boeimeer krijgt steeds de ruimte om veel te makkelijk de voorhoede spelers te bereiken. Deze snelle spelers passeren in het 1 tegen 1 duel een paar keer hun verdediger. Verdedigen op zo’n grote ruimte, met een vrije inspeelpass van achteruit is te moeilijk.

Jorre redt nog knap, na een vergelijkbare aanval van de thuisploeg als bij de 1-0. Even later valt toch de 2-0. Een verdediger van Boeimeer mag vrij opkomen en zonder enige druk op de bal kan hij een buitenspeler vrij voor de keeper zetten.  Jorre blijft kansloos achter, 2-0. Het is verdedigend net niet scherp genoeg als collectief. Het is vervelend voor het resultaat, maar goed als leerschool, dat dit soort momenten op 1e klasse niveau genadeloos worden afgestraft.

Gilze weet nu wel de opbouw van Boeimeer vast te zetten. Er ontstaan direct grote problemen voor de thuisploeg en Bart Oprins komt in balbezit. Hij behoudt goed het overzicht en geeft goed laag voor. Tijn duikt op bij de tweede paal en schiet via een verdediger de 2-1 binnen! De eerste echt grote kans levert de aansluitingstreffer op en Tijn zijn eerste doelpunt in de JO15-1.

Dit zou zomaar een moment kunnen zijn dat Gilze in de wedstrijd helpt. Het momentum kantelt snel weer. De buitenspeler van Boeimeer is in ongevaarlijke positie en raakt de bal compleet verkeerd, maar ziet de bal pardoes in de bovenhoek zeilen.

Direct vanaf de aftrap een aanval van Gilze. Bart Oprins wordt goed diep gestuurd. De balcontrole is goed, hij kan de zestien van Boeimeer in. Hij verschijnt vrij voor de keeper, maar de afronding lukt niet. Het blijft 3-1. Gilze speelt niet geweldig, maar ook niet zo slecht. Zeker aan de bal is het vrij aardig. Verdedigend is het te slordig en afwachtend. Na een kansenverhouding van vier tegen twee toont de thuisploeg zich het meest effectief, getuige de 3-1 ruststand.

Na rust heeft Gilze vanaf de aftrap het initiatief. Het heeft de organisatie beter voor elkaar en weet sneller de opbouw van Boeimeer te verstoren. De lange bal wordt hierdoor een stuk moeilijker en levert eigenlijk steeds balbezit op voor Gilze. Door het vroeg storen hebben de verdediging en Jorre meer kans om de lange bal te verdedigen.

Al snel krijgt Gilze een aantal mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Een aantal spelhervattingen leveren gevaar op, maar vallen steeds net niet goed. Boeimeer komt nauwelijks van de eigen helft af. Ze zouden nog één grote kans krijgen na rust. Jorre leek toch gehinderd te worden bij een corner in zijn eigen vijf meter gebied, de scheidsrechter fluit echter niet. De kluts bal verdwijnt over. Verder komt de thuisploeg niet verder dan slechts schoten van grote afstand.                                                    

Gilze heeft meer controle en probeert tot kansen te komen. Dat is niet eenvoudig tegen de zeer fysiek spelende thuisploeg. Zij spelen vol in de duels en de scheidsrechter laat erg veel toe. Toch komen er wel wat kansen. Bart Oprins schiet na een goede actie over, even later in een zelfde situatie naast.

Een goede aanval van Gilze over de linkerkant. Een snelle combinatie zorgt voor een drie tegen twee situatie in het voordeel van Gilze. Dit is een grote kans om het uit te spelen. Helaas wordt er net een verkeerde keuze gemaakt. Te snel wordt er voor een schot gekozen, waar met een beetje geduld een teamgenoot vrij voor de keeper gezet had kunnen worden.

Even later een zelfde situatie na opnieuw een goede aanval. Nu is de keuze voor het schot wel de juiste. Jordi komt tot een schot van een meter of zestien, maar het schot kan nog net van richting veranderd worden door een verdediger.

Een goede aanval over rechts eindigt met balbezit voor Simon op een meter of achttien van het doel. Hij maakt de bal goed vrij en krijgt een goede schietkans. Helaas komt hij net uit op zijn mindere been, de bal is een eenvoudig voor de keeper. Het doelpunt van Gilze valt echter maar niet en de klok tikt onverbiddelijk door.

Gilze probeert zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat knokken wordt ook steeds letterlijker. De thuisploeg voelt aan dat het in de problemen dreigt te komen en trekt regelmatig aan de noodrem. De scheidsrechter voelt de wedstrijd niet echt goed aan en laat in deze fase teveel toe. Dat eindigt in frustratie bij beide kanten, waardoor er nogal wat harde duels en overtredingen over en weer uitgevochten worden.

Rens is nog dichtbij een doelpunt, maar ziet zijn kopbal in de vijf meter stranden in een grote scrimmage. Het offensief van Gilze dooft langzaam in de slotfase. Van echt voetbal is geen sprake meer. Het is meer duelleren en uitdelen geworden, rekeningen die ontstaan zijn in de wedstrijd worden nog vereffend en de scheidsrechter raakt steeds verder het spoor bijster. Hij fluit op een gegeven moment zelfs tijdens de wedstrijd af voor een wissel, terwijl de bal gewoon in het spel is. Gelukkig heeft hij geen beslissende invloed op het resultaat, daar kan hij de schuld niet van krijgen.

Zo eindigt de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Geheel onverdiend is het zeker niet. Zij profiteren optimaal van een aantal momenten en geven weinig weg. Gilze houdt er toch een gevoel aan over dat er meer in zat vandaag. Dat was ook wel zo, maar een aantal zwakke momenten worden afgestraft. Dat is de belangrijkste les van vandaag. Een goede les richting de competitiestart, pas dan gaat het echte werk beginnen. Volgende week het slotstuk van de voorbereiding. DIA JO15-1 komt op bezoek voor de beker, aftrap 13:15. Graag tot dan!

Motor JO15-1 draait na stroeve start op volle toeren tegen GSBW

Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 tegen Baronie JO15-1 een prima wedstrijd, een bijzonder fenomeen als je met 0-8 verliest. Dat had vooral met de (zeer sterke) tegenstander te maken. Toch waren er genoeg positieve punten om mee vooruit te kunnen.

Vandaag wacht een midweekse oefenwedstrijd bij GSBW in Goirle. GSBW JO15-1 speelt 2e klasse en won haar eerste bekerwedstrijd met 0-5. Gilze reist met een complete selectie af naar Goirle, alleen Luuk blijft wel uit voorzorg aan de kant met liesklachten. Jorre neemt plaats op doel, Bart v Leijsen, Niek, Jelles en Eyob vormen de achterhoede. Het middenveld bestaat uit Rens, Simon en Bart Oprins. Voorin starten Roy, Jordi en Tijn. Jesse, Dirk en Penn beginnen als wissels.

Gilze kent een wat moeizame openingsfase. Het wat stroeve grasveld, maar vooral een matige organisatie zorgen voor wat druk van de thuisploeg. De thuisploeg speelt behoorlijk fysiek (overigens keurig binnen de spelregels) en daar heeft Gilze wat moeite mee. Vooral het middenveld is zoekende in deze openingsfase.

Uitgerekend een mislukte pass in de opbouw van Gilze leidt tot de grootste kans van GSBW. Er volgt een prima schot naar de hoek, maar de redding van Jorre is goed. Even later schiet de rechtsbuiten nog huizenhoog over.

Na deze openingsfase van een minuut of tien krijgt Gilze steeds meer grip op de wedstrijd. Het verplaatst de druk naar de helft van GSBW en dat levert een steeds groter overwicht op. Bart Oprins komt een paar keer in schiet positie, net als Roy aan de rechterkant. Het gaat allemaal net goed voor de thuisploeg. De bal gaat een meter langs het doel of de keeper brengt redding.

Dan een volgende gevaarlijke aanval van Gilze. Dat begint met uitstekend druk zetten op de helft van GSBW. Niek stapt goed in, verovert de bal en gaat direct op avontuur aan de rechterkant. Hij passeert een paar spelers buitenom. Hij zoekt de verre hoek, de keeper brengt moeizaam redding en geeft een rebound weg. Bart Oprins loopt goed door en scoort van dichtbij eenvoudig 0-1.

Dirk is ondertussen in de ploeg gekomen, om weer wat minuten te maken richting de competitiestart. Binnen een minuut komt hij al tot een mooi duel in de middencirkel. Volle bak het duel in en de tegenstander wordt overtuigend van de bal gezet. De scheidsrechter stond er opnieuw dichtbij en laat terecht doorspelen. Hij floot overigens een goede wedstrijd!

Simon kiest goed positie en onderschept een lange bal van de thuisploeg. Hij controleert goed en gaat voor de actie in de as van het veld. De eerste man wordt goed gepasseerd, waarna een overtreding volgt. Bart Oprins neemt plaats achter de bal, de vorige vrije trap was een metertje te hoog. De bal ligt iets meer de linkerkant. Hij neemt een aanloop, trapt de bal vol met de wreef en schiet schitterend diagonaal in de bovenhoek, 0-2!

De thuisploeg komt nauwelijks onder de druk vandaan. Er is steeds collectief doorjagen op de tegenstander, de continue druk maakt het aanvalsspel van de thuisploeg moeizaam. Regelmatig proberen ze de lange bal te hanteren, maar dit wordt steeds sterk verdedigd door Gilze. Bart van Leijsen en Eyob verdedigen goed vooruit, waardoor de buitenspelers er niet meer aan te pas komen. De rust wordt bereikt met 0-2.

Na rust wordt het overwicht van Gilze alleen maar groter. Al snel wordt duidelijk dat de thuisploeg (ondanks hun lengte en het nodige fysiek)  totaal niet in staat zijn om het tempo vast te houden. Ze komen nauwelijks nog van de eigen helft af en Gilze kan steeds nieuwe aanvallen opzetten.

Het is een prachtige aanval van Gilze door de as. De start van deze aanval begon met opnieuw collectief druk zetten. Via een snelle combinatie door de as eindigt de bal bij Simon. Na een prachtige combinatie stuurt hij Penn diep. Penn controleert goed, gaat de zestien in en rondt fraai af via de binnenkant van de paal, 0-3!

Het is wachten op de volgende aanval. Dit keer de aanval over links, Bart Oprins wordt vrij gespeeld en is in balbezit. Hij behoudt het overzicht en geeft fraai laag voor richting de zestien meter. Jesse kiest hier goed positie, controleert de bal en scoort prima de 0-4.

Tussendoor krijgt Bart Oprins een opgelegde kans, na een schitterende individuele actie. Hij weet dat niet te belonen en schiet hard over.

De volgende aanval is al onderweg. Tijn opent na een goede aanname de bal van links naar rechts. Penn en Bart Oprins begrijpen elkaar in een splitsecond. Penn controleert en geeft handig mee aan Bart Oprins die buitenom al vertrokken was. Het gaat veel te snel voor de verdediging van GSBW. Bart gaat de zestien binnen en rondt nu rustig af, 0-5 en een hattrick voor Bart.

De thuisploeg heeft het zwaar. Spelers krijgen kramp, lopen spierblessures op en ze snakken naar het einde van de wedstrijd. Gilze oogt fitter en gesteund door het grote overwicht (en voorsprong) blijft het tempo hoog.

Toch krijgt de thuisploeg nog een kans in dze tweede helft. Een lange bal wordt twee maal van richting veranderd en komt toevallig in de voeten van de aanvaller van GSBW. Hij kan richting het doel. Jorre let goed op, komt op het juiste moment uit en de aanvaller schiet hoog over.

Een aanval van GSBW dreigt gevaarlijk te worden, maar Jesse verdedigt goed een meter of tien over op de helft van Gilze. Hij verovert de bal, is het vervolgens gewoon uitverdedigen of een bewuste pass? De bal is perfect tussen de laatste verdediger en de keeper. De verdediger is kansloos tegen de sprint van Niek en die pakt zijn doelpunt nog mee, 0-6!

De wedstrijd eindigt in 0-6. Eindelijk dat eindsignaal voor de thuisploeg. Hun goede start bleek van korte duur. Het werd een sterk optreden van Gilze, met bij vlagen uitstekend veldspel. Er worden iedere wedstrijd stappen gemaakt in het spel en dat leidde vandaag tot een zeer overtuigende overwinning. Komende zaterdag de volgende bekerwedstrijd, een bezoek aan Boeimeer. Aftrap om 11:30 in Breda, graag tot dan!

JO15-1 verliest met opgeheven hoofd eerste bekerwedstrijd

Vorige week boekte de JO15-1 een mooie overwinning op het eigen toernooi. Vandaag wacht de eerste officiële wedstrijd, voor de beker wacht een ontmoeting met Baronie JO15-1. Een confrontatie die op voorhand al zeer ongelijk verdeeld is. Baronie speelt in de landelijk tweede divisie en komt daarmee liefst drie competitieniveaus hoger uit dan Gilze. Dat neemt niet weg dat Gilze met goede moed gaat beginnen aan deze bekerwedstrijd.

Er wordt voor een wat ongebruikelijk defensief plan gekozen. Een poging om enigszins in de wedstrijd mee te kunnen doen. Voor Gilze starten Jorre, Roy, Jelles, Niek, Jesse, Bart van Leijsen, Rens, Simon, Bart Oprins, Penn en Jordi in de basis. Tijn neemt geblesseerd plaats op de bank, naast hem Luuk en Eyob, die deze week 1x getraind hebben en Dirk. Rens draagt vandaag de aanvoerdersband.

De aftrap wordt zeer stipt om 13:15 verricht en al snel wordt het spelbeeld duidelijk. Baronie heeft (logisch natuurlijk!) meer kwaliteit en krijgt het initiatief van Gilze. Gilze probeert compact te verdedigen en vooral op eigen helft de ruimtes erg klein te houden. Het balbezit van Baronie is ver van het doel van Gilze en dat vindt de thuisploeg ook prima.

Baronie komt zeer moeilijk tot kansen. Het weet nauwelijks ruimte te vinden op de helft van Gilze. Gilze verdedigt goed, werkt hard en voert het speelplan meer dan goed uit. Toch komen de bezoekers op 0-1. Een corner wordt uiteindelijk zeer gelukkig door een van de twee boomlange centrale verdedigers van Baronie winnen gewerkt.

Gilze gokt duidelijk op een paar momenten. Na een minuut of acht is daar zo’n moment. Penn schat de situatie goed in, verovert de bal knap en kan de zestienmeter van Baronie in. Hij wordt flink onder druk gezet door de centrale verdediger, die niet alleen lang is, ook razendsnel, maar komt toch tot een schot. De bal verdwijnt een meter naast.

Even later een zelfde moment, nu komt Penn goed door aan de linkerkant. Hij geeft op de achterlijn een scherpe voorzet, die wordt goed verdedigd door een centrale verdediger van Baronie, anders had Bart Oprins hem voor het inschieten.

Baronie komt op 0-2 uit opnieuw een corner. De 0-3 even later is eigenlijk pas de eerste keer dat Baronie combinerend door de verdediging van Gilze komt. Er wordt misschien net niet goed gestapt door Gilze, maar de pass en afronding zijn ook van buitengewone kwaliteit.

Het spelbeeld verandert niet veel. Baronie krijgt het initiatief van Gilze, maar weet nauwelijks echt kansen te creëren. Gilze werkt hard, verdedigt goed en laat zich niet van de wijs brengen door de achterstand of kwaliteit van de tegenstander.

Het is daarom ook wat zuur dat er met 0-5 gerust wordt. Een verdwaalde voorzet van de linksback waait nog binnen en via de kluts krijgt Baronie zeer gelukkig de bal voor de voeten in de zestien.

Baronie is natuurlijk beter en staat terecht voor, maar dat doet niks af aan het prima spel van Gilze. Na rust kiest Gilze voor een iets andere benadering. De backs van Baronie worden nu sneller vastgezet en de centrale verdedigers van Baronie mogen aan de bal komen. Deze zijn fysiek en verdedigend uitmuntend, maar komen steeds niet tot de goede oplossing aan de bal.

Gilze blijft daarom goed overeind na rust. Het blijft de ruimtes klein houden, slim positie kiezen en vooral goed verdedigen. Baronie komt er voetballend eigenlijk gewoon nauwelijks doorheen. Ze staan buitenspel of worden goed verdedigd. Dat het toch 0-7 wordt is het fysieke verschil bij spelhervattingen. Tweemaal scoort de centrale verdediger van Baronie, zijn totaal naar drie brengend.

Baronie is fysiek sterker, traint ook drie keer per week en daarom zou je verwachten dat dit gedurende de tweede helft tot grote problemen gaat leiden voor Gilze. Niets is minder waar, ondanks de achterstand en het kwaliteitsverschil blijft de ploeg keihard werken en haar taak uitvoeren. Dat verdient een groot compliment!

Eerlijk is eerlijk, aanvallend komt er na rust niet veel meer terecht van het spel van Gilze. Dat is ook geen schande. In de slotfase wordt het nog 0-8 als Jorre een schot van afstand niet helemaal goed inschat. Jorre keepte verder echt een prima wedstrijd en bracht rust in de achterhoede van Gilze.

Al met al speelt Gilze echt een prima wedstrijd. Het verdedigde goed tot zeer goed en werkte vooral erg hard om als team zo goed mogelijk voor de dag te komen. Een nederlaag, zelfs met deze cijfers, is echt geen schande. Dan kun je als trainer en als team tevreden zijn. Niet na zoals Feyenoord als je door een nietszeggende tegenstander uitgeschakeld wordt, maar als je jezelf kranig verweerd tegen een veel betere tegenstander. De instelling en mentaliteit verdient een compliment. Overigens voor het idee, de andere twee 2e divisie ploegen in de beker van Zuid 1, OJC Rosmalen en Roosendaal wonnen allebei met 0-14 van een 1e klasser. Het zegt misschien niet zoveel, maar plaatst de wedstrijd van vandaag wel in enig perspectief.

Volgende week zaterdag gaat de beker verder met een bezoek aan Boeimeer JO15-1 (aftrap 11:30 in Breda). Zij verloren vandaag met 5-2 van DIA en komen net als Gilze uit in de 1e klasse. Komende dinsdag speelt Gilze eerst nog een oefenwedstrijd in Goirle, tegen GSBW JO15-1. Aftrap om 19:15. Graag tot dan!

Wedstrijdverslag Toernooi VV Gilze (1e plaats)
De JO15-1 is bezig aan de tweede week van de voorbereiding. Na vijf trainingen vandaag de eerste test in wedstrijden. Daarvoor staat een mooi toernooi op de planning op het eigen sportcomplex. In vijf wedstrijden van vijfentwintig minuten een aantal mooie wedstrijden om te testen hoe het spel ervoor staat. Helaas kan Jorre vandaag niet in actie komen, hij is wel bij de groep, Bart v Leijsen neemt zijn plek onder de lat over. De groep is verder gewoon compleet.
 
De openingswedstrijd is tegen Bavel JO14-1 op het hoofdveld. De tegenstander speelt hoofdklasse, wel in de leeftijdscategorie O14. Het begin van Gilze is niet best. Een lange bal van Bavel wordt nog wel onderschept, maar op dramatische wijze ingeleverd in de opbouw. De speler van Bavel profiteert genadeloos en scoort binnen een minuut 0-1.
 
Tot paniek leidt dit zeker niet bij Gilze. Het neemt het heft in handen en creëert geleidelijk een groot overwicht. De bal gaat bij vlagen soepel rond en er worden veel kansen gecreëerd. Lange tijd houden goed keeperswerk of net een ongelukkige keuze in de eindfase van Gilze de bezoekers op de been.
 
De onvermijdelijke gelijkmaker valt terecht. Het is na goed werk van Gilze uiteindelijk Jordi die de bal tegen het net schiet, 1-1! Gilze blijft het tempo hoog houden en goede combinaties op de mat leggen. Bart Oprins is al een aantal keer dicht bij een doelpunt geweest. Hij is op dreef, met goede loopacties en dribbels.
 
Bavel komt nauwelijks van de eigen helft af en Gilze gaat zeer nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Wederom is het een goede aanval, Bart Oprins wordt vrijgespeeld op de rand van zestienmeter. Hij maakt de bal vrij, haalt goed laag uit naar de verre en schiet diagonaal raak, 2-1!
 
In de slotfase kent Gilze geen problemen om de overwinning binnen te halen. Er wordt goed gespeeld en eigenlijk is er continue controle over de wedstrijd. Dirk kan na zeer lange afwezigheid zijn rentree maken als invaller. Een opsteker voor hemzelf om eindelijk weer eens mee te doen en voor het team prettig dat hij weer op de weg terug is!
 
Wedstrijd twee is tegen ONI O15-1, een ploeg actief in de 3e klasse en die het duidelijk van het fysiek moeten hebben. Gilze heeft het hier duidelijk moeilijker tegen. ONI zakt ver in, staan ‘’geparkeerd’’ op eigen helft en proberen met veel duelkracht te ontregelen. Het spel is bij vlagen toch wel aardig, zeker de opbouw van achteruit verloopt goed. Over de rechterkant komt Gilze regelmatig goed door, in de eindfase is de keuze tussen schot of een voorzet steeds net niet goed genoeg.
 
Een bekende voetbalwet treedt dan in werking. ONI komt eens over de middenlijn. Gilze verdedigt de bal goed, maar levert hem direct weer in. De spits van ONI scoort knap van een meter of 35 (!).
 
Gilze probeert hierna te forceren, het wordt steeds meer een geploeter om tot kansen te komen. Het is steeds net niet, tot vlak voor tijd. Een corner van Bart Oprins komt goed voor en leidt tot een heuse ouderwetse scrimmage. Roy geeft het laatste zetje en zorgt voor een dik verdiend punt.
 
Wedstrijd nummer drie is tegen Chaam en dat is vergelijkbaar aan de wedstrijd tegen ONI. Eerlijk is eerlijk, het spel van Gilze is nu wel wat minder. Het weet de ruimtes niet goed genoeg te benutten en belandt steeds in het midden van het veld, waar Chaam met veel mensen staat te wachten. Slordig en gehaast wordt het al snel, aan de andere kant is Chaam ook niet gevaarlijk. Verdedigend staat het dan wel weer prima.
 
Gilze blijft het wel proberen, de inzet en overtuiging is er echt wel, ook in de slotfase. Het probeert net als tegen ONI dan maar wat te forceren. Luuk komt goed mee naar voren en wordt net buiten de zestien neergelegd. Bart Oprins ontfermt zich over de bal, geeft goed voor richting de zestienmeter. Rens duikt hier op en kopt van dichtbij de winnende treffer binnen! De ontlading is groot en een matige wedstrijd levert wel een overwinning op.
 
Na de lunchpauze wordt er gespeeld tegen Oosterhout. Een tegenstander uit de competitie, notabene op de eerste speeldag. De oplettende toeschouwer ziet een wat aangepaste speelwijze bij Gilze, enerzijds om de tegenstander niet wijzer te maken voor de competitiewedstrijd, maar het past ook binnen het plan van vandaag. Bovendien hebben de scherp oplettende toeschouwers per wedstrijd een doelstelling in de manier van spelen kunnen achterhalen.
 
Direct vanaf de aftrap worden de verhoudingen zichtbaar tussen de ploegen. Gilze is echt een stuk sterker dan Oosterhout. Al snel wordt Oosterhout uit elkaar gespeeld en volgen de fraaie combinaties en kansen elkaar in hoog tempo op.
 
Een aanval over de rechterkant wordt prima opgezet. Er ontstaat daardoor veel ruimte aan de linkerkant. Eyob komt goed mee naar voren en wordt fraai gediend met een diagonale opening. Eyob legt de bal direct goed neer in de zestien, kijkt nog even goed en rondt fraai af, 1-0!
 
Al snel valt ook de 2-0. Bart Oprins neemt een corner vanaf de linkerkant en draait deze in 1x in het doel. In de fase erna laat Gilze na om verder uit te lopen.
 
Oosterhout heeft best een paar handige spelers aan de bal, maar ze spelen te ver van het doel van Gilze om echt gevaarlijk te worden. Een paar momenten zien er dreigend uit, maar eindigen in niets. Vaak door goed verdedigen van Gilze, soms door slordig spel van Oosterhout.
 
Penn is al een aantal keer zeer gevaarlijk geweest. Nu wordt hij weer diep gestuurd, hij schud zijn tegenstander eenvoudig af en schiet op doel. De keeper redt, maar geeft een rebound weg. Penn is zeer alert en schiet gretig de 3-0 binnen. Het wordt een overtuigende zege!
 
In de laatste wedstrijd wordt er gespeeld om de toernooiwinst. Tegenstander Gloria heeft ook zeven punten, al is het doelsaldo ruim in het voordeel van Gilze.  Vanaf de aftrap zijn de intenties van Gilze duidelijk. Het wil Gloria direct vastzetten op eigen helft en ontwikkelt veel druk op de opbouw van Gloria.
 
Gloria weet zich hier totaal geen raad mee en komt steeds in de problemen. Bij een van die momenten onderschept Bart Oprins de bal. Een schitterende pass volgt en Penn wordt vrij voor de keeper gezet. Penn controleert goed, blijft rustig en scoort beheerst 1-0!
 
Gilze zet de wedstrijd vastbesloten naar zijn hand. Continue wordt er gespeeld op de helft van Gloria. Het spel aan de bal is bij vlagen goed, er zouden vele kansen volgen. De grootste is voor Penn, hij krijgt het voor elkaar om na een voorzet van twee meter afstand de bal bijna op de parkeerplaats te schieten.
 
Even later een corner aan de rechterkant. Bart Oprins geeft goed voor, Rens duikt weer eens op en schiet de bal van dichtbij binnen, 2-0 en over en uit. Geen moment komt Gilze in de problemen, een sterk laatste optreden. Dit levert een mooie toernooi winst op! Het was een leuk toernooi, goed georganiseerd bovendien. De wedstrijden waren lang genoeg en met een mooi schema om ook daadwerkelijk iets te kunnen bereiken. Dank en complimenten voor de organisatie!
 
Er werd bij vlagen prima gespeeld en er is een goede stap gezet qua spel richting de beker en nog belangrijker, de competitie. Volgende week begint de beker. Baronie JO15-1 komt dan op bezoek in Gilze. Zij spelen in de (landelijk) 2e divisie en zijn daarmee duidelijk favoriet voor deze wedstrijd. Er wordt om 13:15 afgetrapt, graag tot dan!
Statistieken
Doelpunten: Penn (2x), Bart Oprins, (2x), Rens (2x), Jordi, Eyob, Roy
Assists: Bart Oprins (3x), Penn (2x)

Effectief Reeshof verslaat Gilze
Vorige week boekte Gilze een fraaie oefenzege op Rijen. Deze week de tweede en laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding in juni. Er wordt een bezoek gebracht aan Reeshof, een op papier geduchte tegenstander die al jaren in de top van de 1e klasse speelt.

Gilze kent wat personele problemen. Naast Dirk neemt ook Tijn geblesseerd plaats op de bank en met de afwezigheid van Eyob blijven er weinig wissels over.


Reeshof wint de toss en start met de harde wind in de rug. De openingsfase kent een licht overwicht voor de thuisploeg. Gesteund door wind mee proberen zij een overwicht te creëren. Er is veel balbezit op eigen helft, waar Gilze het al vroeg vast zet. Er volgen maar weinig echt gevaarlijke momenten.

Gilze kent weinig problemen in het verdedigen van Reeshof op eigen helft. Het onderbreekt weer eens een aanval en probeert nu zelf een tegenaanval op te zetten. De bal wordt echter knullig verspeeld op de middenlijn. In het omschakelmoment staat de organisatie even niet goed en direct is het 1-0.

Reeshof probeert op te bouw van achteruit en komt er af en toe aardig uit. Soms wint Gilze de duels  goed diep op de helft van Reeshof. De eindpass in de omschakeling is steeds net niet, waardoor kansen op een gelijkmaker uitblijven.

Plots een counter van Reeshof. Gilze raakt de bal halverwege de helft van Reeshof kwijt en wordt afgestraft in de omschakeling, 2-0.

Gilze krijgt een paar mogelijkheden via Penn en Bart Oprins. Gevaarlijk wordt het, echt grote kansen levert het niet op.

Een paar minuten voor rust. Gilze in de opbouw van achteruit. Er wordt een verkeerde keuze gemaakt, namelijk een diagonale pass tegen de wind in. Er ontstaat een nieuw omschakelmoment, het valt wederom precies goed voor Reeshof en het is 3-0 bij rust. 

Een bijzondere tussenstand. Reeshof heeft wel het initiatief en balbezit, maar creëert ondanks de wind toch weinig kansen. Ze gaan toch met 3-0 rusten, dankzij drie genadeloze omschakelmomenten. Gilze speelt best aardig, maar laat zich in de luren leggen op een paar momenten.

Na rust heeft Gilze wind mee. Het neemt het initiatief over en gaat op zoek naar aansluiting op het scorebord. Een vrije trapt leidt al snel tot een doelpunt. Alleen het is Reeshof wat scoort. Een vrije trap klutst via een paar spelers precies in het doel. Een gelukkige treffer.

Gilze is vooral over de rechterkant gevaarlijk. Penn heeft een aantal goede acties in huis, maar is ongelukkig in de laatste fase. Voorzetten en passes komen net niet aan.

Een goede aanval door de as van het veld. Bart Oprins wordt vrijgespeeld, hij komt vrij voor de keeper uit, maar ziet die met de voet redden.

Even later een vergelijkbare aanval. Het leidt opnieuw tot een grote kans. Nu gaat de bal net naast. 

Een derde goede aanval leidt ook tot de derde grote kans. Opnieuw verschijnt er iemand van Gilze vrij voor de keeper. Er volgt een miraculeuze redding van de keeper, misschien met nog wat hulp van de paal.

De corner is erg gevaarlijk, maar wordt nog net uit de vijf meter gekopt voor een nieuwe corner. Er volgt een nieuwe goede voorzet, de doelpoging net geblokt voor een corner. Nu komt de bal bij Jesse, zijn schot gaat via een verdediger op de paal. De bal wil er gewoon niet in.

Reeshof is ondertussen nauwelijks echt gevaarlijk. Het probeert in de counter wel eruit te komen. Hier verdedigt Gilze echter zeer sterk.

Bart Oprins maakt een goede loopactie diep. Hij ontvangt een prima pass en kan op de keeper af. De keeper komt uit, Bart lobt de bal over hem heen, maar ziet de bal weer niet in het doel gaan, opnieuw net naast.

Zo eindigt deze oefenwedstrijd in 4-0, zeer geflattee

Teamsponsor


Advertenties Banner Banner Banner Banner

Fout!

ERROR: Could not find category (no rows) Fout: Database probleem!