achtergrond_VVGilze_6.jpg

Gilze JO15-1

 

Shirtsponsor

JWB Voegwerken
Cijnshof 2
5126 DD  Gilze
tel. 06-15432862

Leiders/Trainers

Jorg Freijters
Johan Gerrits
Luuk Lengkeek
Koen Ligtenberg

Wasouder

 

Teamspelers seizoen 2018-2019

Jelles Aarts
Jordi Beenhakkers
Niek Broeders
Luuk Geertse
Roy Gerrits
Lars van Hoek
Simon van Hoek
Dirk Hoevenaars
Penn Hoppenbrouwers
Rens van Keulen
Jesse Klaassen
Bart van Leijsen
Jorre van Nunen
Bart Oprins
Tijn Timmermans

Training

Maandag en Donderdag veld 4
Maandag aanvang 19.45 uur tot 21.15 uur. kleedkamer 1
Donderdag aanvang 18.30 uur tot 19.45 uur kleedkamer 11

Coördinator JO15

Jurgen Arts

1e Klasse 

SC 't Zand JO15-2
Gilze JO15-1
TSV Gudok JO15-1
JEKA JO15-2
SV Reeshof JO15-1
GJS JO15-1
Roosendaal JO15-2
Oosterhout JO15-1
Bavel JO15-1

Beker

Gilze JO15-1
Boeimeer JO15-1
Baronie JO15-1
DIA JO15-1

Stand Gilze JO15-1

Foto's Gilze JO15-1

Heeft u een leuke foto van uw team voor deze pagina? Stuur deze dan door naar webmaster@vvgilze.nl onder vermelding van uw teamnaam.

 

 

Verslagen Gilze JO15-1

Heeft u meldingen voor uw team die gecommuniceerd dienen te worden op de website? Stuur deze dan in onder vermelding van uw teamnaam naar webmaster@vvgilze.nl.

Wedstrijdverslagen:

JO15-1 dicht bij stunt op bezoek bij koploper Jong Brabant

Vorige week boekte de JO15-1 een fraaie zege op SC ’t Zand. Vandaag een tegenstander van formaat,  er wacht een bezoek aan koploper Jong Brabant. De koploper heeft dit seizoen (inclusief najaar) nog niet verloren in competitie verband.

De selectie is aardig compleet, Luuk keert verrassend snel al terug in de selectie na zijn blessure. Bart van Leijsen ontbreekt, evenals Jelles. Milan sluit vanuit de JO13-1, waarvoor dank. Gilze gaat beginnen met de wind in de rug. De scheidsrechter fluit om 11:30 voor het begin. Deze vader van een speler van Jong Brabant zou, zonder al te negatief te willen doen, de aandacht nog op zich vestigen in deze wedstrijd.

In de openingsfase gaat de wedstrijd gelijk op. Jong Brabant lijkt enigszins verrast door de speelwijze van Gilze. De thuisploeg heeft regelmatig de bal, maar creëert nauwelijks kansen. Gilze verdedigt zeer goed en het lukt weer eens om niet al snel in de wedstrijd op achterstand te komen.

Jorre kan een aanval van de thuisploeg eenvoudig onderscheppen. Hij besluit met een snelle uittrap Bart Oprins aan het werk te zetten. De loopactie is goed, de aanname geweldig en plotseling is daar veel ruimte. Hij passeert de laatste verdediger, probeert de keeper te passeren en schiet uiteindelijk een metertje over, Gilze zeer dicht bij de 0-1.

Jong Brabant zoekt vooral naar de zeer bewegelijke spits voorin. Hun topscoorder is de gevaarlijkste aanvaller, hij krijgt nauwelijks ruimte en komt daardoor niet aan voetballen toe. Eenmaal krijgt hij een kans, na slordig bal verlies van Gilze in de opbouw. Iedereen kan opgelucht ademhalen als de aanname niet best is en Jorre attent de bal te pakken heeft.

De thuisploeg heeft wel wat aanvallen, maar komt niet verder dan corners. De corners zijn lastig met de wind, Gilze komt niet of nauwelijks in de problemen.

Een ingooi voor Gilze aan de rechterkant. Bart gooit snel in en bereikt Rens op de rand van het strafschopgebied. Rens controleert goed en weet zijn directe tegenstander te passeren. Plotseling is er veel ruimte, hij komt vrij voor de keeper en schiet richting de verre hoek. De bal gaat een paar meter voorlangs.

Jong Brabant blijft het ondertussen proberen, de organisatie van Gilze staat als een huis. Soms lukt het Jong Brabant om in de buurt van de zestien te komen, dan heerst Gilze nog altijd.

De blessuretijd van de eerste helft gaat in. Jong Brabant gaat het nog een keer proberen. De linksbuiten wordt diep gestuurd. Hij staat een paar meter buitenspel en de vlag van Jorg gaat dan ook de lucht in. Tot verbijstering van Gilze vindt de scheidsrechter dat hij vanuit de middencirkel kan zien dat het geen buitenspel is. De topscoorder tikt bij de eerste paal dankbaar binnen, zo staat het plotseling bij rust 1-0. Dat is voor Gilze wel erg zuur na een goede eerste helft.

Direct na rust wijst de scheidsrechter naar de penaltystip. Jong Brabant krijgt een strafschop. De spits van Jong Brabant maakt de eerste overtreding, waarna hij in het duel met Dirk zelf naar de grond gaat. De scheidsrechter is vanuit de middencirkel resoluut en gaat voor de strafschop. Jong Brabant neemt dit cadeau graag aan en komt op 2-0.

Gilze geeft niet op, ook met wind tegen blijft het eigenlijk redelijk controle hebben over de wedstrijd. Het kiest haar momenten om eruit te komen en in de aanval te gaan. Dit is zo’n moment. Een snelle combinatie in de as eindigt bij Jordi. Hij stuurt Lars diep met een fraaie bal tussen de verdedigers door. Lars lijkt afgeschermd te worden door de verdediger. Hij geeft niet op en knokt zich knap langs de verdediger richting de keeper. De verdediger trekt aan de noodrem op de rand van de zestien. De scheidsrechter kan niet anders dan Gilze een vrije trap te geven. De scheidsrechter geeft een gele kaart, de vrije trap gaat in de muur.

Opnieuw een vrije trap voor Gilze. De bal komt goed voor in de zestien van Jong Brabant. Simon loopt handig uit het duel, waarna de keeper en een verdediger op elkaar botsen. De bal stuitert naar Bart Oprins. Die niet twijfelt en uit de draai schiet hij raak, 1-2!

De spits van Jong Brabant is er vandoor, eindelijk vindt hij wat ruimte om zijn snelheid te gebruiken. Niek moet alles op alles zetten om in dit duel te komen, hij houdt de spits vast, die zet echter door en krijgt voordeel. Gelukkig voor Gilze loopt hij uiteindelijk zelf over de achterlijn.

Een corner aan de rechterkant voor Gilze. Bart Oprins gooit de bal voor. Rens loopt goed in en werkt bij de tweede paal binnen, 2-2! Eerlijk is eerlijk, hier had de scheidsrechter kunnen fluiten. Het had veel weg van hands. Dat neemt niet weg dat Gilze knap terug komt tot 2-2!

Het spelbeeld blijft hetzelfde, Gilze controleert en geeft nauwelijks iets weg. De thuisploeg heeft hier simpelweg geen antwoord op. Het weet niet de organisatie van Gilze te doorbreken. Ze gokken/hopen echt op nog een ‘’toevallig’’ moment.

Het is tien minuten voor tijd. De rechtsbuiten van Jong Brabant wordt diep gestuurd. Het lukt hem zo’n beetje voor de eerste keer vandaag om Luuk te passeren. Hij houdt de bal net binnen aan de zijlijn. Hij besluit tot een vroege voorzet. Luuk doet nog een ultieme poging om de voorzet eruit te halen. Hij komt te laat, maar raakt de bal nog wel en gedragen door de wind vliegt deze zeer ongelukkig achter Jorre. Een gelukkige toevalstreffer voor de thuisploeg

In de slotfase probeert Gilze nog een keer terug te komen. Het wordt wel gevaarlijk, zonder echt kansen te krijgen. Dat geldt ook voor Jong Brabant in de counter. Gilze krijgt aan het einde van de wedstrijd een corner. De scheidsrechter laat deze niet eens nemen en fluit snel af. Zo wint de thuisploeg met 3-2. Dat is zuur voor Gilze. De ploeg heeft hard gewerkt, goed gespeeld en het qua spelbeeld verdiend om met een resultaat weg te gaan.

Uiteindelijk is een mislukte voorzet beslissend, dat is pech waar je van baalt. Normaal gesproken heeft een scheidsrechter geen invloed op een resultaat, vandaag voelt dat anders en dat is frustrerend aan het einde van een wedstrijd.

Gilze heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld en het de koploper meer dan moeilijk gemaakt. Dat is een compliment waard voor de hele ploeg. Volgende week opnieuw een kraker. Dan komt nummer twee Zigo op bezoek in Gilze. Dat belooft opnieuw een mooi voetbalgevecht. Aftrap om 13:15, graag tot dan!

JO15-1 verslaat SC ’t Zand na spektakelstuk

De competitie gaat voor de JO15-1 vandaag verder met een thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand JO15-2. In het najaar werd er op ongelofelijke wijze verloren, na een bizarre hoeveelheid gemiste kansen. De bezoekers zijn het voorjaar sterk begonnen met liefst zes punten uit de eerste twee wedstrijden.

Jorre keert vandaag terug onder de lat. Luuk en Bart van Leijsen zijn nog geblesseerd, verder is de selectie compleet en kan er om 15:15 afgetrapt worden met de harde wind tegen.

De openingsfase van Gilze is dramatisch. De wind is zeker een moeilijke factor, maar het is te makkelijk om daar alle schuld aan te geven. Er wordt afwachtend gespeeld en de bezoekers gaan daarom in de aanval. Een vrije trap voor ’t Zand aan de linkerkant van het veld. De bal wordt van zeker veertig meter voorgegeven, mag langs alles en iedereen zo het doel in stuiteren.

Even later wordt het zelfs 0-2 na een aaneenschakeling van persoonlijke fouten bij Gilze. Gilze heeft moeite met het spel in balbezit en vangt letterlijk veel te veel wind. De bezoekers creëren zelf nauwelijks echt kansen, toch staan ze al snel 0-2 voor.

Ongeveer halverwege de eerste helft krijgt Gilze controle over de wedstrijd. Het lijkt van de ergste schrik bekomen en heeft een beter plan om met de wind om te gaan. De opbouw van achteruit wordt korter, de bal blijft op de grond en het positiespel gaat lopen.

De kansen gaan elkaar snel opvolgen en zijn nauwelijks te tellen of beschrijven. De keeper redt een aantal keer knap, soms met het nodige geluk. Ballen worden van de lijn gehaald of gaan miraculeus net naast. Gilze krijgt nog voor rust zeker vijf goede kansen om terug in de wedstrijd te komen, zonder succes. Het doet best wel denken aan de wedstrijd eerder dit seizoen.

Na rust speelt Gilze met wind mee en is duidelijk hoe de verhoudingen liggen op het veld. Gilze is op bijna alle fronten beter en dominant. Er wordt continue op de helft van t Zand gespeeld, Gilze speelt goed positiespel, combineert vrij eenvoudig en creëert ongelofelijk veel kansen. Het vergeet alleen te scoren en laat dat nou net het belangrijkste van het voetbalspel zijn.

Kans op kans krijgt Gilze. Een gevolg van meer dan goed veldspel, alleen het beloont zichzelf maar niet. Kansen worden gemist, miraculeus verdedigt door verdedigers of gestopt door de keeper. Het zal toch niet nog een keer gaan gebeuren is een logische gedachte. Gelukkig verliest Gilze het geloof en de overtuiging op een resultaat niet, dat is een belangrijke les geweest in de wedstrijd eerder dit seizoen.

Een aanval over de rechterkant. De aanval is wederom uitstekend opgezet. Jordi komt uiteindelijk in balbezit. Hij heeft een goede actie in huis en brengt de uitstekend laag voor. De bal gaat aan veel spelers voorbij, totdat Dirk de bal controleert en feilloos binnenschiet. Eindelijk die 1-2! Gilze is terug in de wedstrijd en Dirk beloont een persoonlijk sterke wedstrijd.

Gilze gaat door in het hoge tempo spelen en de bezoekers worden eigenlijk compleet weggespeeld. Ze komen nog een paar wel net over de middenlijn, maar doen letterlijk geen doelpoging meer na rust.

Gilze creëert een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo schiet Jordi in vrije positie meerdere keren over of naast. Bart ziet de keeper redding brengen, een paar keer voorkomt een verdediger dat de bal het doel haalt. Dirk is er dichtbij, zijn schot met links gaat een paar meter naast. Rens en Jordi zijn samen dicht bij de gelijkmaker, maar de keeper ziet tot zijn geluk de bal op de doellijn stil blijven liggen. De klok tikt verder en de bezoekers houden nog stand..

Een minuut of tien voor tijd is daar weer een goede aanval van Gilze, dit keer in de as van het veld. Rens is in balbezit en ziet Niek plotseling wel heel vrij staan. De pass is op maat en Niek kan de zestien in. Hij controleert goed en blijft nu eens rustig in de afronding. Het hoeft niet zo hard mogelijk, de bal gaat goed langs de keeper, eindelijk de 2-2!

In de slotfase gaat Gilze op zoek naar de overwinning. Die komt de ploeg meer dan toe en daar heeft het nog een minuut of tien voor. Tijn heeft weer eens een goede actie in huis aan de linkerkant. Al een aantal keer kwam hij uitstekend door de zestien in. Nu dribbelt hij weer de zestien in, houdt het overzicht en geeft goed laag voor. De keeper probeert de voorzet te onderscheppen, maar heeft de bal niet klem. Niek staat klaar voor de rebound en profiteert maximaal door de winnende 3-2 binnen te schieten! De ontlading is groot, het is gelukt om de wedstrijd nog volledig te draaien!

In de absolute slotfase komt Gilze niet meer in de problemen. Bart is nog dicht bij de 4-2, maar de overigens zeer sterk fluitende scheidsrechter fluit na ruim zeventig minuten voor het einde. Gilze wint met 3-2!

Het is uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor Gilze, dat is zeker. Het had er wel zeker tien opgelegde kansen en meer dan dertig doelpogingen voor nodig. Het bleef daarom erg spannend tot het einde. Het kwam vroeg achter door zwak eigen spel, maar maakte dat knap goed. Het domineerde vanaf halverwege de eerste helft, speelde bij vlagen en vooral na rust gewoon goed voetbal. De kansen wilden er niet in, maar gelukkig vielen de doelpunten uiteindelijk toch. Volgende week een bezoek aan koploper Jong Brabant. Op voorhand weer een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Aftrap 11:30 bij Jong Brabant, graag tot dan!

Jo15-1 verliest van ijzersterk OJC Rosmalen in oefenwedstrijd

Vorige week verloor de JO15-1 met duidelijke cijfers bij Uno Animo, hoewel het resultaat geflatteerd was, lukte het Gilze vooral niet om haar eigen spel te spelen. Deze week is het inhaalprogramma, daarom een oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen JO15-2. Een ploeg die bovenin de hoofdklasse speelt en met veel O14 spelers die afgelopen seizoen nog O13 tweede divisie landelijk gespeeld hebben. Dat betekent een serieuze test voor Gilze.

De ziekenboeg zit goed vol, met Bart van Leijsen, Jorre en Luuk geblesseerd op de bank. Bovendien zijn Penn en Lars een weekend weg. Kay (Jo14-1) en Richaro en Tim zorgen vanuit de JO13-1 ervoor dat de wedstrijdselectie van vandaag compleet is.

De bezoekers starten ijzersterk. In een hoog tempo, met uitstekend positiespel laten ze Gilze al snel achter de feiten aan lopen. Gilze wordt achteruit gedwongen en staat een corner aan de linkerkant toe. De corner wordt door OJC goed strak voorgegeven en direct binnengelopen voor 0-1.

OJC speelt soepel combinatiespel en probeert zich steeds onder de druk van Gilze uit te voetballen. In de laatste fase gaat het steeds mis voor de bezoekers, mede dankzij goed verdedigend werk van Gilze. Gilze probeert eenmaal aan de bal ook haar kansen te creëren. Het is een goede opbouw aan de rechterkant van het veld. De bal wordt goed vrijgemaakt en uitstekend verplaatst naar de linkerkant. Tijn is hier goed diep gelopen en hij kan de zestien in. De laatste verdediger van OJC weet zijn schot net te blokken.

Aan de andere kant slaan de bezoekers hard toe. Een lange bal van achteruit wordt verkeerd beoordeeld en mag zomaar stuiteren op een meter of twintig. De linksbuiten duikt hierop en lift de bal fraai over Kay.

Gilze leidt zelf de volgende treffer in. Een verkeerde breedtepass in de opbouw wordt opgepikt en in een paar passes ligt de bal achter Kay. Dat is kwaliteit ook van een tegenstander, ieder foutje wordt afgestraft. Dat ervaart Tim ook, die verder prima speelde, als hij koud in het veld staat en iets meer tijd denkt te hebben dan dat er is. De linksbuiten verovert direct de bal, versnelt en schiet raak voor 0-4.

Tussendoor zet Gilze echt wel een paar aardige aanvallen op. Een aanval over veel schijven leidt tot balbezit voor Jordi in de zestienmeter. Hij komt de laatste verdediger niet voorbij en daarmee is de kans voorbij. Niek schuift een paar keer goed in, Bart Oprins probeert bij de laatste lijn te komen. Het is steeds net niet, waar de bezoekers iedere keer genadeloos toeslaan.

De rust wordt bereikt met 0-5. Een duidelijke tussenstand. Dat is vooral de verdienste van een heel sterk OJC. Gilze speelt niet onaardig, werkt hard en speelt echt wel haar eigen spel. De bezoekers combineren gewoon erg makkelijk en slaan ook iedere keer genadeloos toe in de buurt van de zestien. Ze scoren zo’n beetje iedere kans en staan ruim voor.

Na rust start Gilze niet verkeerd. Het weet de bezoekers een beetje onder druk te krijgen. Richaro is een paar keer gevaarlijk over de rechterkant. Het is steeds net niet voor Gilze. Gilze bouwt een aantal keer goed op, er zijn lopende mensen, ballen worden hard en zuiver ingespeeld. Nu gaat het echter mis. Er wordt te lang gewacht met afspelen en OJC onderschept de opbouw. Een paar passes volgen, dan een harde knal en het staat 0-6.

Een goede aanval over rechts van Gilze. Richaro wordt aan het werk gezet en hij passeert zijn tegenstander schitterend. De voorzet volgt, die wordt uitverdedigd. Bart Oprins pikt op en haalt goed laag uit, een moeizame redding van de keeper. Jordi staat precies op de goede plek en rondt subtiel af.

Gilze bouwt snel op en laat een aantal tegenstanders snel achter zich. Er ontstaat plotseling een zes tegen vier situatie en Gilze komt er snel uit. Tijn is in balbezit in de zestien van OJC. Er volgt een nieuwe combinatie, waarbij Jordi vrijgespeeld wordt. Hij haalt redelijk goed uit, maar de keeper redt.

Even later opnieuw combinatiespel aan de linkerkant. Tijn is goed vrijgespeeld en gaat voor de actie binnendoor. Hij maakt de bal goed vrij, haalt uit, maar ziet een verdediger de bal blokkeren voor deze bij het doel komt.

OJC komt tussendoor weer eens met een uitstekende combinatie. Er wordt geschoten van een meter of zestien, maar Kay redt uitstekend. Het is duidelijk dat Gilze in deze fase meer controle heeft over de wedstrijd. Het weet beter druk te zetten, dat maakt het voor de bezoekers lastiger en geeft Gilze meer initiatief. Er volgt zo’n voorbeeld, Richaro verovert de bal goed in de opbouw van OJC. Hij passeert zijn directe tegenstander en haalt uit, een paar meter langs het doel.

Gilze heeft echt een aantal goede aanvallen opgezet en daarmee mogelijkheden gekregen. OJC is een stuk effectiever laten ze zien. Gilze schat een lange bal verkeerd in en deze mag op de helft van Gilze stuiteren. Razendsnel zijn de bezoekers vervolgens weg, een paar snelle combinaties wordt fantastisch afgerond door een diepgaande middenvelder.

Zo wint OJC verdiend, maar geflatteerd met 1-7 in Gilze. Geen schande gezien de tegenstander, sterker nog, het veldspel was zo slecht nog niet. De lessen van fouten die keihard afgestraft worden, maar ook zelf de kansen niet benutten is hard, maar nuttig. Over twee weken gaat de competitie verder, dan komt SC ’t Zand JO15-2 op bezoek, aftrap 13:15 in Gilze, graag tot dan!

JO15-1 stunt met gelijkspel tegen Gudok na weergaloze comeback

De competitie gaat beginnen voor de JO15-1. Na een rommelig, maar geen slechte voorbereiding gaat het echte werk weer beginnen. Gudok JO15-1 komt op bezoek, een zeer geduchte tegenstander. Ze zijn dit seizoen nog ongeslagen, willen graag promoveren en eerder dit seizoen werd er in een prachtige wedstrijd 2-2 gespeeld.

Gilze kent nog wat personele problemen. Bart van Leijsen en Jorre ontbreken nog, Lars heeft donderdag niet getraind, maar zou in de slotfase wel weer wat minuten maken. Cis verdedigt vandaag het doel. In de basisopstellingen is het verschil in leeftijd opvallend. Gilze treed aan met 8 (!) eerste jaars C en Cis als JO13 speler. Gudok speelt met één O14 speler en verder louter tweede jaars C 

Het waait hard op sportpark Verhoven. De wind staat schuin over het hoofdveld en Gudok gaat beginnen met wind mee. Om 11:45 fluit de scheidsrechter voor het begin, die een goede wedstrijd zou fluiten.

Gudok treedt aan in de verwachte 1-3-4-3 en gaat direct op zoek naar het initiatief. Gesteund door de wind ontwikkelen ze veel druk op de helft van Gilze. De duels zijn hard (keurig binnen de spelregels dat wel) en daar heeft Gilze het duidelijk moeilijk mee. Regelmatig moet er geïncasseerd worden, echt kansen weggeven doet Gilze niet.

Een aanval van Gudok over de linkerkant van het veld. De bal wordt hoog voorgegeven richting het doel. Jesse wordt verrast door een slim duwtje van de nummer 7 van Gudok, die plukt de bal uit de lucht en laat Cis kansloos achter, 0-1.

Penn valt helaas geblesseerd uit, na een hard, maar fair duel komt hij ongelukkig terecht en wordt door Luuk vervangen. Gilze heeft het zwaar in deze fase. Gudok houdt de druk hoog en geeft nauwelijks tijd en ruimte. Dat neemt niet weg dat Gilze hard werkt en eigenlijk ook goed verdedigd. Bovendien wordt de buitenspelval uitstekend uitgevoerd, waardoor Gudok (vooral nummer 7) veel buitenspel staat.

Gudok krijgt nog een schietkans van een meter of twintig, de bal gaat ruim naast. De organisatie staat prima bij Gilze. De samenwerking met Cis meer dan goed en de schade lijkt met 0-1 beperkt te blijven. Het voetbal is niet goed, het tempo wel hoog, de intensiteit goed en de beleving op en naast het veld tekent de rivaliteit tussen de ploegen.

Nog een allerlaatste aanval van de bezoekers. De bal stuitert, gedragen door de wind, op een meter of vijfentwintig van het doel. De nummer 10 van Gudok maakt een slimme loopactie en verrast Simon. Hij neemt de bal met de borst mee en laat die een maal stuiteren. Vervolgens neemt hij de bal vol op de volley, op de wind vliegt de bal precies in de bovenhoek. Een fraaie goal, niet zonder geluk en een grote tegenvaller voor Gilze. Het is direct rust.

Zo gaat Gudok met een 0-2 voorsprong de rust in. De wedstrijd wordt duidelijk beïnvloed door de wind. Gudok is bovendien een zeer sterke ploeg, die wel raad weet met een paar kansen. Gilze baalt in de rust, het weet dat het nog meer in huis heeft.

In de rust blijkt Tijn teveel last te hebben van de enkel. Hij wordt vervangen door Jelles en dat zorgt voor een wat andere opstelling na rust. Gilze werd wat overdonderd en uit zijn spel gehaald door Gudok voor rust. Na rust besluit het tot een opportunistisch plan B.

Direct vanaf de aftrap gaat Gilze in de hoogste versnelling vooruit. Er wordt, gesteund door de wind, ver van de eigen goal verdedigd. De ploeg toont lef door, veel risico nemend, de bezoekers op de eigen achterlijn vast te zetten en een intense strijd om het initiatief in de wedstrijd te beginnen.

De bezoekers nemen het na rust iets te gemakkelijk op, wisselen chaotisch en iedere minuut krijgt Gilze meer grip op de wedstrijd. Een vrije trap aan de rechterkant voor Gilze. Bart Oprins staat klaar achter de bal. Hij geeft de bal scherp voor en probeert Gudok te verrassen. Een verdediger weet de bal ternauwernood bij de eerste paal uit het doel te koppen voor een corner.

Bart gooit de corner voor het doel. Rens probeert te koppen en de bal eindigt op de rand van de zestien. Dirk gaat voor een moeilijk, maar knappe volley. Zijn poging wordt net op tijd geblokt.

Een goede aanval over de linkerkant. Bart zet een goede actie en heeft nog maar een verdediger voor zich. Hij probeert de bal te verplaatsen naar Simon aan rechterkant. De razendsnelle verdediger van Gudok is net op tijd terug.

Gilze bijt zich vast in de duels, wint meer duels en Gudok heeft steeds vaker een overtreding nodig. Een vrije trap net over de middenlijn voor Gilze. Niek neemt dit klusje voor zijn rekening. Hij trapt de bal meer dan goed en probeert deze van grote afstand in de zestien te brengen. Een paar spelers proberen de bal te verlengen, zonder resultaat. De bal vliegt de zestien in en stuitert hard. De keeper van de bezoekers is compleet verrast en de vrije trap gaat er in voor 1-2!

Dit is natuurlijk een flinke opsteker voor Gilze. Het is kenmerkend dat de ploeg haast heeft en direct de bal uit het net haalt voor een snelle aftrap van Gudok. Gudok wankelt plotseling en er ontstaat paniek bij de bezoekers. Ze verliezen de grip en Gilze gaat op zoek naar de gelijkmaker. Bart Oprins is dichtbij als hij een meter of twee langs de kruising schiet.

Gudok probeert er af en toe wel snel uit te komen. De verdediging van Gilze staat als een huis en bovendien keept Cis goed mee tot ver van zijn doel.

Een aanval over linkerkant van Gilze. De aanval is goed opgezet en geeft Bart wat ruimte. Hij ziet Simon aansluiten richting de zestien. De pass is met veel gevoel en past precies. Simon zijn loopactie is uitstekend. Hij laat de bal eenmaal stuiteren en volleert vervolgens schitterend raak, 2-2! Een beloning voor een sterke tweede helft.

In de slotfase neemt Gilze minder risico, om in ieder geval een punt over te houden aan de wedstrijd. Gudok is niet meer in staat om te versnellen en verspeelt direct twee punten in hun ambities voor de strijd om de bovenste plekken. Dat is een meer dan knappe prestatie van Gilze! De ploeg knokt zich knap terug van een achterstand tegen zeer sterke tegenstander.

Dat is een goede start van deze zware, maar mooie competitie. Het was fysiek, mentaal en überhaupt een zware wedstrijd, waar de ploeg zich wel staande houdt. Volgende week gaat de competitie verder met een bezoek aan Uno Animo, aftrap om 11:00 in Loon op Zand. Graag tot dan!

JO15-1 doorstaat laatste test voor competitiestart

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft verloopt rommelig. Sneeuwval zorgt regelmatig voor afgelasting. In de vorige wedstrijd werd er verloren van Audacia, niet alleen de wedstrijd werd verloren, ook liep Bart van Leijsen een zware blessure op.

Tot overmaat van ramp heeft Jorre eerder in de week op school zijn pols gebroken, waardoor ook hij voorlopig geblesseerd is. Gelukkig viel Kay vanuit de JO14-1 vandaag in als keeper. Lars is al de hele week ziek en daarom wordt er met dertien spelers afgereisd naar de laatste test van de voorbereiding, een bezoek aan Madese Boys JO15-1. De ploeg uit Made eindigde 4e in de 1e klasse, op slechts drie punten van de nummer 1. Kortom, een meer dan serieuze laatste test.

De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd. Het speelt goed positiespel, laat de bal goed rond gaat en zoekt op het juiste moment steeds de diepte. Gilze heeft het hier moeilijk mee, al geeft het niet meer dan wat afstandsschoten (allemaal ruim naast) weg.

Een kleine tien minuten gespeeld. Madese Boys met een goede aanval over de linkerkant. De linksbuiten wordt aangespeeld en hij dribbelt handig naar binnen. Hij krijgt nu wel erg veel ruimte om zijn rechterbeen in stelling te brengen. Hij schiet van een meter of twintig op doel. Kay is de spanning nog niet helemaal de baas en tot zijn eigen teleurstelling gaat de bal in het doel. Overigens zou hij dat later meer dan goed maken!

Het initiatief blijft bij Madese Boys. Ze spelen de bal goed rond en Gilze krijgt moeilijk echt goed druk op de bal. Niet dat Gilze zo slecht speelt. Het verdedigt redelijk goed, bouwt bij vlagen goed op van achteruit. Het leidt nog niet echt tot grote kansen.

Een snelle combinatie van Gilze in de as van het veld. Simon is in balbezit en stuurt Bart Oprins de zestien in. Het was een goede loopactie en plotseling is daar wat ruimte. Bart zijn actie is goed, de voorzet met links net zo goed. De centrale verdediger wil voorkomen dat Roy kan schieten en schiet richting zijn eigen doel. Tot zijn geluk ziet hij zijn eigen keeper redding brengen en caramboleert de bal via Roy gelukkig over de achterlijn.

Madese Boys blijft goede aanvallen opzetten. Gilze verdedigt goed in de laatste lijn en Kay keept goed mee tot buiten zijn strafschop gebied. Bovendien brengt hij steeds keurig redding op schoten van afstand. De (logische!) eerste spanning is ervan af en hij groeit in de wedstrijd.

De laatste kans van de eerste helft is voor de thuisploeg. Een corner wordt goed voorgegeven en komt bij de tweede paal. Hier kan een speler van Made vrij inschieten, gelukkig voor Gilze schiet hij tegen zijn eigen hand en niet op doel. Zo eindigt de eerste helft in 1-0. Een terechte tussenstand, zonder dat Gilze slecht speelt. Madese Boys is ‘’gewoon’’ een goede ploeg!

Na rust ontstaat er al snel een ander spelbeeld. Gilze zet de thuisploeg beter vast en het combinatiespel gaat bij Madese Boys direct een stuk stroever. Gilze komt meer aan de bal, combineert bij vlagen goed en gaat op zoek naar de gelijkmaker.

Er is balbezit voor Gilze in de as van het veld. Bart Oprins gaat diep en wordt perfect bediend achter de verdediging van de thuisploeg. Bart heeft veel ruimte en kan op de keeper af. Tot zijn eigen frustratie stuitert de bal in de aanname van de voet en kan de keeper redden. Een grote kans gaat hiermee verloren.

Nu een goede aanval over de rechterkant. Er wordt een speler aan de zijkant goed vrijgespeeld en er is wat ruimte voor de voorzet. De lage voorzet is meer dan goed. Jordi en Niek komen er samen net niet uit om tot een doelpoging te komen.

Bart is in balbezit aan de linkerkant. Hij schudt de verdediger fraai af en zoekt naar een opening. Hij ziet Tijn goed diepgaan en bedient hem met een prachtige diagonale pass. Tijn is snel, de verdediger kan hem niet houden en Tijn gaat de zestien in. Hij blijft rustig vrij voor de keeper en schiet in de goed raak, 1-1!

In de slotfase blijft het tempo erg hoog. Gilze speelt nu echt haar eigen spel en haalt een meer dan goed niveau. De thuisploeg heeft het erg lastig, maar heeft ook genoeg kwaliteit om er soms snel uit te komen en gevaarlijk te worden.

Dit is zo’n snelle aanval van de thuisploeg over hun rechterkant. Jelles en Niek kunnen de spits niet houden en die geeft de bal fraai laag voor. De linksbuiten van Made is naar binnen gekomen en krijgt een schietkans. Kay twijfelt niet, gooit zich voor de bal en redt knap!

Nu Gilze aan de rechterkant. Bart wordt na een paar goede combinaties diep gestuurd. Hij behoudt het overzicht en zijn voorzet is van grote precisie. Jordi maakt een goede loopactie, komt knap vrij en krijgt een opgelegde kans. Hij besluit tot een volley, waar hij meer tijd had om aan te nemen, en die gaat ruim over.

Het is ,zeker na rust, een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd. Het tempo ligt hoog, beide ploegen spelen er vol voor en dat levert mooie duels op. De scheidsrechter is niet foutloos, maar fluit een prima wedstrijd. Het is mooi om te zien bij dat bij beide ploegen alle spelers goed meedoen, er zijn nauwelijks zwakke schakels te ontdekken!

In de slotfase zijn beide ploegen nog gevaarlijk, zonder dat het opgelegde kansen oplevert. Zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dat is uiteindelijk wel een terecht eindstand. Madese Boys was voor rust sterker, Gilze na rust. Dat is een prima prestatie van Gilze en een meer dan goede laatste test voor de competitiestart! Volgende week gaat het echte werk weer beginnen. Gudok komt op bezoek en dat belooft direct een mooie wedstrijd. Aftrap om 11:45 (!) in Gilze, graag tot dan!

Effectief Audacia countert naar zege in Gilze

Vorige week begon de JO15-1 met een nipte, maar verdiende zege in Bavel. Deze week komt Audacia Jo15-1 op bezoek, ze zijn bovenaan de 2e klasse geëindigd in de eerste seizoenshelft. Tijn ontbreekt helaas nog in de selectie, hij is ziek. Luuk, Rens en Bart Oprins beginnen op de bank vandaag.

Niek dribbelt de bal in bij een aanval van achteruit. Hij passeert een verdediger, nog een verdediger, hij passeert ze eigenlijk allemaal, inclusief de keeper en beloont deze prachtige actie met de 1-0!

De droomstart van Gilze is van korte duur. Audacia zet een snelle counter op, een handelsmerk waar ze Gilze veelvuldig pijn mee zouden gaan doen. De bal eindigt aan de linkerkant en wordt fraai binnengeschoten voor 1-1. Defensief ziet het er niet best uit.

Het spelbeeld van de wedstrijd wordt al snel duidelijk. Audacia is fysiek zeer sterk, speelt continue hard in de duels en probeert Gilze daarmee te ontregelen. Om aanvallend vervolgens met snelle counters en lange ballen proberen wat te forceren.

Gilze zet een goede aanval op in de as van het veld. Een goede combinatie tussen Dirk en Simon eindigt met een pass de zestien in. Simon krijgt een grote kans, twijfelt te lang om met links te schieten en schiet uiteindelijk met buitenkant rechts ver naast. Jorre redt tussendoor knap op een schot, na weer een snelle uitbraak van de bezoekers.

Er ontstaat een counter, Audacia beukt zich een weg naar voren en uiteindelijk scoort de aanvoerder de 1-2. Een counter waarin Gilze verdedigend erg kwetsbaar oogt.

Even later valt ook de 1-3 uit eigenlijk een identieke situatie. Gilze heeft nauwelijks druk op de bal. Er kan een lange bal vrij ingespeeld worden. De grote ruimte waarop de verdedigers dan in actie moeten komen is simpelweg te groot.

Gilze wordt een paar keer gevaarlijk uit corners, de bal valt, ondanks goede voorzetten, steeds net niet goed. Er wordt prima combinatiespel gespeeld, veelvuldig gaat de bal goed rond. Het gaat in de eindfase steeds net mis. Goede acties van met name Penn  eindigen steeds net niet in een grote kans.

Na rust probeert Gilze het tempo zonder bal op te voeren. Het staat verdedigend iets beter en het initiatief is stevig in handen. Plotseling staat het 1-4, daar was weer zo’n counter, een lange bal en een persoonlijke fout in het verdedigen. Audacia is genadeloos in de afronding.

Gilze geeft niet op en probeert de wedstrijd naar haar hand te zetten. Jesse stuurt Bart Oprins diep met een prachtige pass. Bart passeert de laatste verdediger, krijgt een grote kans vrij voor de keeper. De keeper redt met veel moeite met de voeten.

Dan een grote smet op de wedstrijd. De aanvoerder van Audacia, een goede voetballer, maar een vreselijk irritante speler, haalt schandalig door op Bart van Leijsen. Niet zijn eerste overtreding en Bart moet er met een serieuze blessure vanaf. Later zal duidelijk worden dat Bart een zware blessure heeft opgelopen, met een rechterbeen in het gips behoeft het weinig uitleg dat hij voorlopig geblesseerd is. Een aanslag die moeilijk te zien was, maar eigenlijk niets anders dan donkerrood verdiende. De scheidsrechter floot verder overigens uitstekend.

Een goede aanval over de rechterkant. Lars komt in balbezit na een uitstekende combinatie. Hij passeert zijn directe tegenstander en geeft scherp en fraai voor. Jordi duikt hier op en met wat geluk gaat de bal in het doel, 2-4!

Direct opnieuw een aanval van Gilze. Audacia verliest de bal in de opbouw. De bal eindigt bij Roy in de vijf meter van de bezoekers, zijn schot gaat net naast. Een grote kans. Bart Oprins dan met een geweldige actie. Hij passeert een paar verdedigers en kan inschieten van rand zestien. De optimale vorm in de afronding is er nog niet, de bal gaat net naast. Gilze neemt een vrije trap snel. Bart Oprins is er weer vandoor en dribbelt de zestien in. Hij behoudt het overzicht en geeft goed laag voor. Roy duikt hier op en zorgt voor 3-4

Gilze blijft flink druk zetten op de bezoekers. Het overwicht is zo groot, dan een gelijkmaker niet uit lijkt te kunnen blijven. Rens is dichtbij als hij net naast kopt. Jordi en Roy zijn dichtbij, het is allemaal net niet. De spelhervattingen van Gilze zijn gevaarlijk vandaag. De voorzetten zijn prima, de bezetting goed, toch ontsnapt Audacia iedere keer net.

Gilze ontsnapt vandaag niet aan tegentreffers. In de absolute slotfase valt de beslissing als Audacia, niet geheel verrassend na een snelle counter, de 3-5 maakt. Wederom staat een persoonlijke defensieve fout van Gilze aan de basis.

Audacia wint deze wedstrijd. Het toont zich uiterst effectief door uit een kans of zes maar liefst vijf keer te scoren. Gilze verdedigt onvoldoende en maakt dan ook nog persoonlijke fouten achterin. Toch het dan nog steeds de wedstrijd kunnen winnen. Het spel aan de bal was goed, de combinaties liepen prima. Er werd regelmatig goed onder de fysieke druk van de bezoekers uit gespeeld, teveel kansen werden gemist. Bovendien scoorde Audacia ook nog op cruciale momenten.

Het spel was zeker aan de bal zo slecht niet, toch houdt iedereen niet echt een goed gevoel over de wedstrijd over. Daarvoor was het spel (vooral verdedigend) niet goed genoeg en het moet de vele fysieke duels bekopen met een zware blessure.

De KNVB heeft inmiddels de indeling bekend gemaakt voor het voorjaar. De JO15-1 staat in de 1e klasse 5, met daarin voornamelijk ploegen die in de top 6 eindigden in het najaar. Bavel, Gudok en Reeshof zijn bekende tegenstanders uit het najaar. Daarbij staan ook Zigo, Jong Brabant, FC Tilburg en Roosendaal JO15-3 die in de top van een andere 1e klasse eindigden. Daarnaast nog SVSSS, Uno Animo en Were Di. Tot slot nog ’T Zand JO15-2 en Gilze zelf om de twaalf teams compleet te maken. Een mooie indeling, met een aantal prachtige wedstrijden in het vooruitzicht!

 

De competitie zal beginnen op 9 februari. Volgende week de volgende oefenwedstrijd, met een bezoek aan hoofdklasser Desk. Aftrap om 12:45, graag tot dan!

JO15-1 opent 2019 met zege in Bavel

De winterstop zit er al weer op voor de JO15-1. Deze week werden de eerste trainingen van 2019 afgewerkt en vandaag staat direct de eerste oefenwedstrijd op het programma. Er wordt een bezoek gebracht aan Bavel JO14-1, waar in augustus op het eigen toernooi al eerder tegen gespeeld werd.

Tijn is ziek, er wordt met veertien spelers afgereisd naar Bavel. Jorre staat op doel. Voor hem beginnen Roy, Niek, Jelles en Luuk. Dirk, Jesse en Simon spelen op het middenveld. Penn, Jordi en Bart van Leijsen maken de opstelling compleet. De voorbereiding is weer eens chaotisch, als de scheidsrechter plotseling een kwartier eerder wil beginnen, met beide ploegen nog volop in de warming up.

Het waait en regent in Bavel, niet bepaald uitnodigend voor het publiek en een slecht excuus voor beide ploegen om een mindere wedstrijd te spelen. Het publiek wordt niet bepaald vermaakt in de openingsfase. Het is rommelig, het tempo ligt laag en er gebeurd eigenlijk weinig.

Gilze speelt afwachtend, toont te weinig initiatief en komt niet lekker in de wedstrijd. Bavel rommelt vrolijk aan en gokt op de snelheid voorin en schroomt niet om de aanvallers diep te sturen. Het ziet er allemaal dreigend uit, maar levert nooit een echte kans op.

Een aanval van Bavel wordt afgeslagen. De voortzetting van Gilze komt net zo hard weer terug op eigen helft. Wat er vervolgens gebeurd is typerend voor de eerste helft. De bal mag zomaar stuiteren, er wordt volledig over de bal heen gemaaid en via de kluts is plotseling de speler van Bavel ervandoor, omdat er te ver aan de buitenkant gedekt wordt. Het schot is zeker niet verwoestend, toch krijgt Gilze de bal niet voor de doellijn weg en deze rolt in het doel.

De scheidsrechter fluit continue voor verkeerd ingooien, zeker 25 (!!) keer in de hele wedstrijd. Dirk zegt daar een keer wat over en ze worden het niet eens zullen we maar zeggen. Er gebeurd allemaal vrij weinig, maar Dirk mag wel op de bank gaan zitten met een tijdstraf. Het publiek zal blij geweest zijn met het rust signaal, om even op te warmen in de kantine.

Na rust probeert Gilze het tempo op te schroeven. Dat lukt vanaf de aftrap aardig. Er wordt bij balverlies veel compacter gespeeld, er is meer druk op de bal en dat levert het initiatief op.

Gilze zet een aanval op van achteruit. Niek dribbelt goed in en via een fraaie combinatie is er plotseling veel ruimte voor Gilze. De aanval gaat door over rechts. Jordi wordt vrijgespeeld en gaat voor de voorzet. Die wordt niet goed verdedigd en Niek is meegelopen in de aanval. Niek twijfelt niet en schiet hard raak, 1-1!

Een goede aanval van Gilze door de as van het veld. Het zet een goede combinatie op en Jordi wordt de zestienmeter ingestuurd. Hij komt een tegen een met de verdediger uit. Hij passeert de verdediger, die trekt aan de noodrem en haalt Jordi onderuit, de bal wordt totaal niet gespeeld. Tot verbazing van iedereen geeft de scheidsrechter geen penalty.

Nu verovert Gilze de bal goed aan de linkerkant. Een snelle combinatie brengt Simon aan de bal. Hij passeert fraai een paar spelers en kan de zestien in. Hij twijfelt te lang tussen Rens een vrije kans geven of de bal langs de keeper schieten. De keeper plukt uiteindelijk de bal van zijn voeten 

Jorre en Niek zijn ondertussen de baas op eigen helft. Bavel komt er totaal niet meer aan te pas. Slechts eenmaal hoeft Jorre redding te brengen, na een wat onhandige actie van Gilze zelf.

Lars komt in balbezit aan de rechterkant. Hij passeert zijn tegenstander fraai en krijgt de bal uit een combinatie terug. De voorzet vanaf de rechterkant is perfect. Bart Oprins krijgt de bal net niet onder controle om tot een schot te komen.

Bavel is in balbezit aan de rechterkant van het veld. Het wordt snel onder druk gezet door Gilze en dat leidt tot totale paniek achterin. De bal gaat de lucht in en komt aan de zijkant terug op de grond. Penn twijfelt niet en geeft in een keer fraai voor. De keeper schat de bal verkeerd in en Bart Oprins krijgt een niet te missen kans voor 1-2!

In de slotfase speelt Gilze met tien man. Dirk en de scheidsrechter zijn het nog altijd niet eens en na een nieuwe discussie trekt de scheidsrechter de rode kaart. Er gebeurd allemaal niet veel, maar de scheidsrechter is duidelijk niet gediend van enige discussie.

De grootste kans, ook met tien man, is voor Gilze. Jordi wordt op de middenlijn aangespeeld en er ligt veel ruimte. Hij heeft twee verdedigers tegenover zich. De actie is niet onaardig en hij bereikt de zestien. Hij maakt de bal vrij, maar ziet de keeper de bal naast tikken.

Zo wint Gilze, net als in augustus, met 2-1 van Bavel JO14-1. De eerste helft was niet best. Na rust zag het er beter uit en wordt er nog terecht gewonnen. Er werd veel compacter, agressiever en beter verdedigd. Dat leverde het initiatief op een reeks goede aanvallen en kansen. De eerste wedstrijd van 2019 wordt dus gewonnen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Audacia JO15-1, aftrap om 13:15. Graag tot dan!

JO15-1 eindigt goede eerste seizoenshelft met oefenzege op FC Tilburg
Vorige week beleefde de JO15-1 een teleurstellende climax van de competitie. De nederlaag bij Roosendaal was zuur. Vooral omdat Gilze het aan zichzelf te wijten had. Vandaag nog een kans op sportieve revanche, voordat de winterstop begint. FC Tilburg komt op bezoek in Gilze, zij eindigden op de zesde plek in een andere eerste klasse.
 
Jesse en Luuk ontbreken, beide zijn ziek. Jorre start op doel. Voor hem vormen Roy, Niek, Jelles en Bart van Leijsen de achterhoede. Dirk, Simon en Penn vormen het middenveld. Voorin starten Lars, Jordi en Tijn. Rens en Bart Oprins beginnen op de bank. Om 11:00 geeft de scheidsrechter, die overigens goed floot, het start seizoen voor de laatste wedstrijd van 2018.
 
In de openingsfase zet Gilze de bezoekers direct onder druk. FC Tilburg is in balbezit achterin. De opbouw van achteruit verloopt moeizaam door het goede storen van Gilze. De keeper van FC Tilburg levert de bal in bij Penn. Penn controleert goed, maakt de bal vrij, maar ziet de keeper ook goed redden. Simon schiet even later net over.
 
Vanuit het niets krijgt FC Tilburg een opgelegde kans. Niek schat de bal verkeerd in bij een ingooi van de bezoekers en via de grond krijgt hij de bal op zijn arm. De scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop geven. De speler van FC Tilburg legt de bal klaar. Hij schiet, Jorre blijft goed naar de bal kijken en pakt deze klemvast! Een fraaie redding!
 
Er volgt een fase waarin Gilze het iets lastiger heeft met de bezoekers. De bezoekers zoeken snel de aanval en beschikken vooral over een snelle linksbuiten. Een aantal keer wordt het gevaarlijk. Uiteindelijk is het Niek of Jorre die steeds als winnaar uit de strijd komt.
 
Een vrije trap voor Gilze op een meter of vijfentwintig. Simon neemt de vrije trap snel en stuurt Tijn de zestien in. De controle is meer dan goed, Tijn dribbelt de zestien in en houdt goed het overzicht. Jordi staat vrij en krijgt de bal perfect ingespeeld. Hij schiet op doel en passeert de keeper in de korte hoek, 1-0! Een slimme en fraaie goal.
 
In de rest van de eerste helft heeft Gilze controle over de wedstrijd. De verdedigers weten hun directe tegenstander aardig in bedwang te houden en Niek heerst daarachter.
 
Een corner aan de linkerkant voor Gilze. Jordi geeft de bal geweldig voor en brengt de keeper in de problemen. Die krijgt zijn hand maar half achter de bal, tot zijn opluchting haalt een verdediger de bal van de lijn.
 
De eerste helft eindigt in 1-0. Een alleraardigste eerste helft van beide ploegen. Gilze weet bij vlagen FC Tilburg goed onder druk te zetten. De bezoekers komen er soms goed uit met snelle aanvallen.
 
Na rust krijgt Gilze al snel grote controle over de wedstrijd. De bezoekers staan bijna continue onder druk en worden nauwelijks meer gevaarlijk. Eenmaal krijgen ze nog een kans. Een mislukte vrije trap waait op de lat, waarna de rebound naast wordt geschoten.
 
Gilze voetbalt prima. Het speelt veelvuldig op de helft van de tegenstander en gaat daar op zoek naar kansen. Een goede aanval over de rechterkant wordt op het juiste moment verplaatst. Simon wordt bereikt op de rand van de zestien. Hij dribbelt de zestien in, maar komt helaas net niet tot een schot.
 
Een aanval over de rechterkant voor Gilze. Bart Oprins komt in balbezit. Hij geeft de bal goed voor. Rens probeert de bal te controleren, het schot gaat net over. Jordi had achter Rens de bal voor het inschieten, dat moment kwam er niet.
Opnieuw de voorzet vanaf de rechterkant. Dit keer gooit Bart Oprins de corner goed voor het doel. Rens controleert geweldig, schiet richting doel, onderweg wordt zijn schot gekraakt.
 
Na rust komt Gilze dus niet meer in de problemen. De laatste wedstrijd van 2018 wordt met 1-0 gewonnen. Een goede wedstrijd van Gilze, waarin eigenlijk alle spelers een prima niveau halen! Dat zegt genoeg over de ontwikkeling die spelers individueel en het team als geheel hebben doorgemaakt. De JO15-1 heeft een goede eerste seizoenshelft gespeeld. In alle competitie wedstrijden bood het tegenstanders goede weerstand, er wordt nooit met meer dan twee doelpunten verschil verloren. Een paar mindere wedstrijden zijn op de ranglijst afgestraft.
 
De winterstop gaat beginnen en duurt een week of drie. Dan begint de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De competitie begint pas op 9 februari, 12 januari staat de eerste oefenwedstrijd op het programma bij Bavel JO14-1. Iedereen een fijne feestdagen en graag tot 12 januari! Hieronder nog een overzicht van de statistieken.
 
-        JO15-1 heeft 45 trainingen afgewerkt, een gemiddelde opkomst van 90% (!), met 1 speler (Bart van Leijsen) die alle trainingen is geweest
-        Er zijn 18 wedstrijden gespeeld, 8 overwinningen, 2 gelijke spelen en 8 nederlagen
-        In 18 wedstrijden werd er 44x gescoord en 48 tegentreffers geïncasseerd (waarvan 8 tegen Baronie JO15-1 en 9 tegen DIA in de beker)
-        Thuis werd er 8x gespeeld, alleen in oefenwedstrijden (3x) werd er gewonnen. In 10 uitwedstrijden werd er dus 5x gewonnen
-        In 18 wedstrijden werd er 1 gele kaart geïncasseerd
-        Bart Oprins maakte 18 doelpunten, gevolgd door Jordi (8x) en Penn/Tijn (4x)
-        9 Assists kwamen van Bart Oprins, Simon (5) en Jordi/Tijn (3) volgen
 
Voor de liefhebbers het (oefen)programma na de winterstop.
Zaterdag 12-01 om 13:30 Bavel JO14-1 – Gilze JO15-1
Zaterdag 19-01 om 13:15 Gilze JO15-1 – Audacia JO15-1
Zaterdag 26-01 om 12:45 Desk JO15-1 – Gilze JO15-1
Zaterdag 02-02 om 12:30 Madese Boys JO15-1 – Gilze JO15-1

JO15-1 veel te sterk voor Hoeven in oefenwedstrijd

Vorige week boekte de JO15-1 een fraaie zege bij Jeka. Deze week geen competitie, wel een oefenwedstrijd bij Hoeven. Hoeven speelt net als Gilze in de 1e klasse, maar staan hierin wel onderin. De selectie van Gilze is fit en compleet. Tijn keert terug in de basis na zijn blessure, Lars heeft zijn eerste basisplaats en Jordi maakt de aanval compleet. Simon, Jesse en Dirk vormen het middenveld. Jorre staat op doel, met voor zich Luuk, Niek, Jelles en Bart van Leijsen.

In de openingsfase wordt het spelbeeld al snel duidelijk. Hoeven speelt gesteund door wind mee de lange bal op hun rechtsbuiten, die vervolgens de bal probeert te openen op de snelle aanvoerder aan de andere kant. Dat oogt zeer gevaarlijk, mede omdat de aanvoerder razendsnel is. Gilze heeft al vaker tegen teams met zo’n speelwijze gespeeld en probeert dit zo goed mogelijk te ontregelen. Niek wint veel van deze duels en anders mag Jorre zich uitleven in rechtstreekse duels met de aanvaller. De aanvaller heeft helaas geen schijn van kans.

Gilze gaat op zoek naar mogelijkheden vanuit kort combinatiespel. Het krijgt van Hoeven ruimte en kan daardoor de bal lekker rond laten gaan. Een aanval begint kort vanuit Jorre. De inspeelpass naar de centrale verdediger is prima. Via een soepele combinatie met Bart van Leijsen aan de linkerkant komt Jelles aan de bal. De bal gaat richting Tijn, die Jesse zich goed ziet aanbieden. Jesse versnelt het spel richting Dirk, die een paar meter kan dribbelen. Jordi vertrekt richting de zestien en wordt perfect bediend door Dirk. De controle is goed, de afronding genadeloos. Een prachtige aanval voor 0-1!

Een vrije trap voor Gilze net over de middenlijn. Niek legt de bal goed klaar en brengt hem goed voor het doel. Jordi kiest goed positie, laat de bal eenmaal stuiteren en schiet zeer precies de bal in de bovenhoek, 0-2!

Dit keer aan aanval over links voor Gilze. Tijn komt aan de bal aan de linkerkant en begint aan een uitstekende actie. Hij passeert zijn directe tegenstander en gaat de zestien in. De lage voorzet is meer dan goed, er volgt een scrimmage waarin onder meer Simon kan schieten. De bal wordt van de lijn gehaald en eindigt bij Jelles op de rand van de zestien. Jelles schiet, de bal gaat een paar meter over.

Tussendoor breekt Hoeven af en toe gevaarlijk door via een lange bal op de aanvoerder. Een kans wordt het soms, maar de aanvaller heeft nog altijd geen schijn van kans om Jorre te passeren.

In de slotfase van de eerste helft vallen er niet veel grote kansen meer te noteren. Gilze heeft beter grip op het aanvalsspel van Hoeven. Hoeven heeft dat aan de andere kant ook wel meer over het aanvalsspel van Gilze. Een ruststand van 0-2. Een prima eerste helft, vooral aan de bal is het spel van goed niveau.

Na rust heeft Hoeven het vanaf de aftrap veel moeilijker. Het heeft de wind nu tegen en dat maakt het geven van de lange bal lastiger. Eenmaal mag Jorre nog in actie komen bij een gevaarlijke counter van Hoeven. Opnieuw wint hij van de aanvaller, een belangrijke rol voor Jorre om weer eens de nul te kunnen houden.

Gilze zet Hoeven nu compleet vast op eigen helft en kan vanuit daar de bal naar hartenlust rond laten gaan. Het gaat kansen op leveren, teveel om allemaal te noemen. Zo weet Niek met een fraaie actie de achterhoede van Hoeven volledig uit elkaar te spelen. Hij passeert een aantal tegenstanders, om hard de paal te raken.

Een corner aan de linkerkant. De bal komt goed voor, maar wordt met veel moeite uitverdedigd. De bal belandt op de rand van de zestien. Bart van Leijsen ziet zijn kans en besluit er voor te gaan. Hij schiet de bal ineens op doel, houdt de bal laag en ziet deze toch wel fraai langs de keeper gaan. 0-3!

Hoeven heeft het al erg lastig en het wordt niet makkelijker voor ze als Bart Oprins en Rens ruim twintig minuten voor tijd nog invallen. Gilze heeft zich voorgenomen om een wat andere speelwijze te oefenen in dit laatste blok, ongeacht de tussenstand. Het wordt al snel duidelijk dat Hoeven het nu echt niet meer weet, ze komen eigenlijk niet meer van eigen helft af.

Bart Oprins ontvangt de bal op 25 meter van het doel. Hij schudt twee tegenstanders simpel af en zet Tijn achteloos vrij voor de keeper. Tijn weet wel raad met deze kans en scoort 0-4. Een beloning voor een goede wedstrijd van hem.

Even later opnieuw soepel combinatiespel van Gilze. Bart Oprins wordt vrijgespeeld in de zestien. Hij passeert de laatste verdediger en is niet zelfzuchtig. De bal gaat breed richting Roy voor een vrij doel. Helaas gaat de bal er niet in. De trouwe volgers van de JO15-1 hebben een flashback aan SC ’t Zand thuis.

Zo heerst Gilze op alle fronten in deze slotfase. Hoeven snakt naar het eindsignaal en zal blij zijn dat de score beperkt blijft tot 0-4. Een meer dan nuttige en goede oefenwedstrijd voor Gilze. Het heeft wat kunnen uitproberen in de bezetting van de posities en prima aan het aanvallende spel kunnen werken. Hoeven is geen sterke eerste klasser, absoluut waar. Gilze zet een prima wedstrijd neer, houdt weer eens de nul en laat zien dat het als team stappen blijft maken.

Volgende week de laatste speeldag in de najaar competitie. Dat belooft een absolute climax in de subtop. De concurrenten om de plekken in de subtop verloren allemaal vandaag, gunstige uitslagen dus. Er wacht voor Gilze een bezoek aan Roosendaal JO15-2, wat een plek lager staat op de ranglijst. Een mooie wedstrijd, van onderschatting kan geen sprake zijn,  er wacht een mooie strijd om een plek in de subtop. Plek 4-7 worden pas op de laatste speeldag bepaald, waarna de KNVB in al haar wijsheid de indeling voor de voorjaar competitie zal maken. Kortom genoeg redenen om volgende week af te reizen naar Roosendaal. Aftrap om 13:15, graag tot dan!

JO15-1 boekt zwaarbevochte, maar knappe zege bij Jeka

Vorige week een wedstrijd met een dubbel gevoel voor de JO15-1. Een teleurstellend resultaat met de 1-2 nederlaag tegen nummer 2 RFC. Het goede spel van na rust gaf een goed gevoel, met meer dan voldoende perspectief voor de volgende wedstrijd. Vandaag een bezoek aan Jeka JO15-2, een ploeg die met drie punten meer een plek hoger staat op de ranglijst.

Jelles keert terug op de bank, na zijn afwezigheid vorige week. Tijn raakt eerder deze week geblesseerd op de training, maar zou in de slotfase toch nog even meespelen. Verder een complete groep, met om 13:45 de aftrap op veld 3 bij Jeka.

De intenties van Gilze zijn vanaf de aftrap duidelijk. Het wil Jeka het voetballen onmogelijk maken door de thuisploeg vroeg te storen in de opbouw. Jeka beschikt over technisch vaardige spelers en probeert zich met verzorgd positiespel onder de druk uit te spelen. Soms lijkt dat een of twee passes te lukken, steeds weet Gilze de bal nog voor de middenlijn toch te veroveren.

Een snelle combinatie van Gilze in de as. Vanuit de omschakeling wordt de bal goed vrijgemaakt. Niek wordt aan het werk gezet aan de rechterkant. Hij weet de bal onder controle te krijgen, passeert zijn tegenstander en krijgt wat ruimte voor het schot. Het schot gaat goed richting de verre hoek, maar wordt knap gekeerd door de keeper.

Gilze zet een aanval op over de linkerkant. De aanval loopt soepel en na een paar goede combinaties komt Penn in balbezit aan de linkerkant. Penn maakt een goede actie en passeert zijn directe tegenstander. Eenmaal in de zestien duiken veel tegenstanders op. Bart Oprins biedt zich aan op de rand van de zestien en ontvangt de bal. Hij probeert het spel te verplaatsen en bereikt Simon met een schuine pass richting de as. Simon houdt het overzicht en ziet Rens een goede loopactie maken in het midden. Simon speelt de bal perfect in de loop en Rens kan in 1x gaan schieten. Het schot is laag, bekeken en gaat prima in de hoek, 0-1!

Het spel speelt zich continue op de helft van Jeka af. De thuisploeg blijft op zoek naar de oplossing in de opbouw. Soms lijken ze die te vinden, maar echt eruit komen lukt eigenlijk nooit. één kans is er voor de spits na een fout achterin bij Gilze. Jorre redt de situatie met een prima redding. Aan de andere kant is het spel van Gilze steeds dreigend rondom de zestien van Jeka. Goede combinaties, uitstekend verdedigen, het enige wat ontbreekt zijn veel grote kansen.

Een overtreding van Jeka op dertig meter van haar eigen doel. Jeka is nog bezig met de scheidsrechter en let even niet op. Simon neemt de bal snel en heeft een perfecte pass in huis op Bart Oprins. De loopactie is uitstekend, hij passeert de laatste verdediger en de keeper en zorgt voor 0-2!

In de slotfase is Dirk nog dicht bij een doelpunt uit een corner van de linkerkant. Zijn schot gaat een paar meter over. Een paar voorzetten en spelhervattingen vanaf de rechterkant zijn gevaarlijk, maar lopen allemaal net goed af. Het loopt ook goed af voor Jeka als Simon na een fraaie actie net niet tot een schot komt. De ruststand wordt bereikt met 0-2. Een terechte voorsprong voor Gilze. Een beloning voor een geweldige eerste helft, aan de bal wordt er goed gespeeld, vooral het vastzetten van Jeka is van hoog niveau.

In de tweede helft ontstaat een ander spelbeeld. Jeka besluit om het over een andere boeg te gaan gooien, kort combinerend gaat het ze vandaag niet lukken. Ze besluiten sneller tot een lange bal om iets te forceren op de helft van Gilze. Gilze is dit seizoen zo wel eens in grote problemen gekomen, het besluit tot een iets behoudender spel, gesteund met een 0-2 voorsprong.

Jeka heeft veel meer balbezit na rust, zonder tot echt grote kansen te komen. Na een minuut of tien na rust ontstaat er plots een grote kans. Gilze is even slordig in het verdedigen en let niet goed op. De spits is ervandoor en heeft ruimte voor het schot. Jorre leek even te twijfelen, de redding op het schot is geweldig.

In de omschakeling probeert Gilze er snel uit te komen. Niek en Bart Oprins zijn beiden met een individuele actie gevaarlijk. Het zijn zeker geen grote kansen, de doelpogingen gaan beide een paar meter naast het doel.

De druk van Jeka wordt steeds groter, het spelen van de lange bal gebeurd ook steeds sneller. Gilze staat onder druk, maar geeft bijzonder weinig weg. Het spel wordt steeds intenser, de duels worden harder en de beleving op en rond het veld steeds groter. De scheidsrechter krijgt het moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Hij doet echt zijn best, maar mist soms overtredingen. Zo komt Gilze goed weg als de scheidsrechter geen penalty geeft na een duel van Rens met een speler van Jeka.

Aan de andere kant krijgt Bart Oprins ook geen strafschop. Na een fraaie actie lijkt hij toch onderuit gehaald te worden in de zestien. Gilze vindt het een strafschop, Jeka vindt het natuurlijk niks. Laten we beide situaties maar tegen elkaar wegstrepen.

Jeka blijft nadrukkelijk zoeken naar de aansluitingstreffer. Veel verder dan corners komt het niet. Jorre heerst in de lucht en heeft iedere hoge voorzet van de zijkant.

De verdediging van Gilze staat over het algemeen als een huis. Tien minuut voor tijd is daar plotseling ruimte in de zestienmeter van Gilze. Er wordt onherkenbaar slap verdedigd. De spits ziet zijn kans en schiet hard binnen achter Jorre, 1-2.

In de slotfase trekt de scheidsrechter maar liefst zes (!!) minuten blessuretijd bij. Daar is weinig aanleiding voor, Gilze raakt hierdoor gefrustreerd. Het oogt soms wat paniekerig, maar het team doet er alles aan om de 1-2 over de streep te trekken. Dan maar iets minder fraai ballen uitverdedigen. Een kans voor Jeka komt er niet meer en de scheidsrechter fluit eindelijk af.

Zo wint Gilze op knappe wijze en komt het op gelijke hoogte met Jeka, dat wel een wedstrijd minder speelde. De eerste helft was van bijzonder hoog niveau. Na rust was het minder fraai, werd er vooral hard gewerkt en goed verdedigd. Een hele goede teamprestatie, waarbij het nu eindelijk eens lukte om dit in een resultaat om te zetten!

Zo blijft het ongekend spannend in de strijd om een plek in de subtop. Er valt nog niet veel zinnigs te zeggen over de indeling na de winterstop. De KNVB gaat (zoals het er nu voorstaat, je weet het nooit) op basis van gemiddelde puntenaantal per wedstrijd (niet alle 1e klassen hebben namelijk evenveel teams en daarmee wedstrijden) de indelingen voor de promotiepoules vaststellen. Gilze heeft nog één wedstrijd te gaan, uit bij Roosendaal JO15-2. Deze wedstrijd is over twee weken. Volgende week wordt er geoefend in en tegen Hoeven. Aftrap om 12:45, graag tot dan!

JO15-1 doet nummer 2 RFC wankelen

Vorige week boekte de JO15-1 een 1-2 zege bij GJS. Een zeker niet hoogstaande wedstrijd, met meer strijd dan goed voetbal, maar uiteindelijk wel een verdiende overwinning. Vandaag de laatste thuiswedstrijd in de najaarscompetitie. RFC komt op bezoek, een ploeg die tweede staat en alleen van koploper Bavel verloor. Gilze mist Jelles (ziek) vandaag in de selectie, Lars van Hoek zit voor het eerst bij de selectie.

De JO15-1 begint enthousiast aan de wedstrijd en gaat met veel mensen in de aanval. Een aanval loopt aan de rechterkant, er wordt een verkeerde keuze gemaakt en op een gevaarlijke plek wordt de bal ingeleverd. RFC loert hierop en schakelt direct om. De razendsnelle rechtsbuiten wordt aan het werk gezet. Hij is er vandoor en direct openen de bezoekers de score, 0-1.

Het begin van Gilze is niet lekker. Er lijkt wat spanning en onzekerheid in het spel te zitten. Net even te lang wordt er getwijfeld over keuzes, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. RFC, een prima ploeg overigens, combineert regelmatig soepel onder de druk van Gilze uit. Een paar seconden, in de twijfel, komt Gilze steeds net tekort. Zonder dat RFC echt kansen bij elkaar voetbalt.

Na een minuut of twintig haalt een speler van RFC hard door op Dirk en raakt hem hard op het onderbeen. De scheidsrechter fluit niet, een speler van RFC kan uiteindelijk op Jorre af, waarna de scheidsrechter alsnog fluit. Enigszins warrend, helaas moet Dirk geblesseerd het veld verlaten. Jesse vervangt hem.

Even later een aanval van RFC. Gilze is steeds net te laat, loopt achter de feiten aan en de bezoekers scoren genadeloos 0-2. Het spelbeeld is zeker in het voordeel van RFC, maar echte kansen hebben de bezoekers toch ook niet gehad.

Gilze kan daar ook geen kansen tegenover zetten. De wedstrijd is van een behoorlijk tempo en intens, vele duels worden uitgevochten en dat maakt de wedstrijd toch boeiend om te volgen. Kansen vallen er nauwelijks te noteren tot de rust, de ruststand is 0-2.

In de rust verlaat Tijn geblesseerd het veld, Lars komt in zijn plaats. Bart van Leijsen is toch fit genoeg om in te vallen en lost Roy af. Er wacht een behoorlijke uitdaging voor Gilze na rust, een achterstand, het loopt niet lekker. De vraag is hoe de ploeg hiermee omgaat, weet de ploeg zich terug in de wedstrijd te knokken?

Het begin na rust is veelbelovend. Gilze schroeft het tempo op, durft vooruit te verdedigen en continue keuzes te maken. Het initiatief is eindelijk bij Gilze en nu kan het RFC haar wil gaan opleggen.

Gilze verovert de bal aan de rechterkant. Er wordt gedurfd, maar zeer goed vroeg gestoord. Na de balverovering een snelle combinatie, die eindigt met een steekpass op Bart Oprins in de zestien. Er is weinig ruimte, toch vindt Bart die, het schot gaat helaas net voorlangs.

Even later verovert Gilze de bal net op eigen helft. Nu een snelle combinatie door de as van het veld. Jordi maakt een loopactie diep en wordt goed bediend. De aanname vooruit is subliem. Jordi is zijn laatste verdediger kwijt en kan richting de zestien. Hij besluit tot een schot van een meter of achttien, dat gaat net voorlangs. Dat was een grote kans op de aansluitingstreffer

Gilze heeft het initiatief nu stevig in handen. Het toont meer lef en initiatief, dat levert een veldoverwicht op. Steeds weet het de bal te veroveren. Luuk en Jesse, met de weer sterk spelende Niek achter zich, drijven te in de eerste helft zo gevaarlijke aanvallers tot wanhoop in de persoonlijke duels. Rens en Simon hebben grip op het middenveld, waarbij de rest van het elftal continue druk houdt op de bezoekers.

Een spelhervatting aan de linkerkant voor Gilze. Bart Oprins geeft de bal voor, Rens loopt in bij de tweede paal, maar komt net niet tot ee

Teamsponsor


Advertenties Banner Banner Banner Banner Banner